Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Διαπλοκή στην αυλή του Βενιζέλου...


Οταν ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου παίρνει προεκλογικά δύο συμβάσεις του ΟΠΑΠ, η υπόθεση αποκτά "οσμή" σκανδάλου και διαπλοκής. Και γίνεται ακόμη πιο σοβαρή, όταν αντικείμενο της σύμβασης είναι παροχές αμφιβόλου χρησιμότητας για τον Οργανισμό, ενώ η ανάθεση γίνεται σε εταιρία αδρανή μέχρι πρόσφατα και εντελώς ξένη προς τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.
Οι συμβάσεις ανατέθηκαν σε εταιρίες του τηλεοπτικού παραγωγού, τηλεσκηνοθέτη και επιχειρηματία Διονύση Παναγιωτάκη, συζύγου της Ελένης Κούρκουλα, ο οποίος είναι και μέτοχος του...
 μεγαλύτερου επαρχιακού τηλεoπτικού καναλιού, του θεσσαλικού TRT.
Ο κ. Παναγιωτάκης είναι στενός συνεργάτης, φίλος και τακτικός συνδαιτυμόνας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Εσχάτως εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που "λύνει και δένει" στην προεκλογική καμπάνια του κόμματος, διαχειριζόμενος τα διαφημιστικά κονδύλια και αναλαμβάνοντας όλες τις τηλεοπτικές παραγωγές του.
Μαζί με τον αδελφό του δραστηριοποιείται στις τηλεοπτικές παραγωγές, μέσω της εταιρείας PLD Productions (η οποία μετονομάστηκε πρόσφατα σε Vision Plus) και της PLD Plus.
Η οικογένεια του είχε από το 1985 και την ξενοδοχειακή εταιρία BEL SOL, που παρέμενε ουσιαστικά αδρανής.
Ξαφνικά, στα τέλη Ιανουαρίου, η BEL SOL ξυπνά από τον πολυετή λήθαργο και αλλάζει καταστατικό, ώστε εκτός από τα ξενοδοχεία να ασχολείται και με «παραγωγή... οπτικοακουστικών προγραμμάτων για ραδιοτηλεοπτικούς, κινηματογραφικούς, διαφημιστικούς ή άλλους οργανισμούς, Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου».
Και, ω του θαύματος, λίγες ημέρες μετά, υπογράφει διετή σύμβαση 700.000 ευρώ με τον ΟΠΑΠ, στον οποίο παραχωρεί τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης αγώνων «δευτεροκλασάτων» πρωταθλήματα, όπως του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Ελβετίας, της Δανίας, της Ρωσίας και τις διοργανώσεις Κυπέλλου Ολλανδίας, Σκοτίας και Ουκρανίας.
Στη σύμβαση ο ΟΠΑΠ δεν αναφέρει τι θα κάνει με τα δικαιώματα που αγοράζει (δηλαδή πού θα προβάλλονται οι αγώνες. Αναφέρεται, όμως, ότι η μέχρι πρόσφατα ξενοδοχειακή εταιρία του Διον. Παναγιωτάκη θα λάβει προκαταβολή 30% επί του ποσού της σύμβασης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: