Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Παπαρήγα: Εκπλήξεις στην επόμενη Βουλή με μεταγραφές βουλευτών

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως



 

 
Την εκτίμηση ότι η επόμενη Βουλή θα είναι «κατά πάσα πιθανότητα γεμάτη εκπλήξεις»  έκανε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Άρεως, καλώντας τον λαό να μην αφήσει τις εκπλήξεις να τον αποπροσανατολίσουν.

«Δεν αποκλείεται να αρχίσουν οι μεταγραφές βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο, να εμφανισθούν νέα κόμματα, και όλοι μαζί να παίξουν για τα καλά το παιχνίδι της αναμόρφωσης του σάπιου πολιτικού συστήματος, να γίνουν το πλυντήριο των αμαρτιών του καπιταλιστικού συστήματος» είπε.

Η γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε πως η εκλογική αναμέτρηση «δεν πρέπει να είναι μια χαμένη μάχη" γιατί όπως επισήμανε "η θύελλα νέων μέτρων είναι προ των πυλών».

«Θα μετρηθεί το μπόι του λαού, η ετοιμότητά του να ασκήσει πιο αποτελεσματική πίεση, να διεκδικήσει, να αντεπιτεθεί την άλλη κιόλας μέρα, τους επόμενους μήνες» σημείωσε.

Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε «μπλόφα» την πρόταση Τσίπρα για κυβερνητική συνεργασία με το ΚΚΕ. Όπως είπε, «είναι προεκλογική πρόταση εκ του ασφαλούς, μόνο και μόνο για να γίνει υποκλοπή ψήφων, δηλαδή υποκλοπή ελπίδων».

«Τώρα που η σοσιαλδημοκρατία δεν μπορεί να παραπλανά με μπλόφες όπως πριν, βρήκε άξιο διάδοχο στο πρόσωπο της λεγόμενης ανανεωτικής μεταμελημένης αριστεράς που δεν έχει κανένα πρόβλημα να ρίξει στο πυρ το εξώτερον την πολύτιμη ιστορική πείρα του 20ου αιώνα, την ταξική πάλη, την προοπτική της» είπε.

Σήκωσε, μάλιστα, στα ύψη, τους τόνους κατά του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το μήνυμα που έστειλε στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ από τα Γιάννενα, λέγοντας ότι «ξεπέρασε κάθε όριο καιροσκοπισμού». «Είστε -είπε- μακριά νυχτωμένοι εάν νομίζετε ότι τα μελη του Κόμματος δεν έχουν γνώμη και προσανατολισμό, δεν ξέρουν τι έκαναν και τι κάνουν, δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τον καιροσκοπισμό από τον συμβιβασμό».

Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε «ψευτοδίλημμα» το «ευρώ ή δραχμή» και τόνισε ότι «η σύγκρουση με την ΕΕ και με τα μονοπώλια στην Ελλάδα είναι μονόδρομος».

Παράλληλα, κατήγγειλε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι αποκρύβουν την αλήθεια από το λαό, ενώ είπε ότι "όλα τα κόμματα από την ΝΔ ως τον ΣΥΡΙΖΑ προβάλλουν σήμερα στην πρώτη γραμμή την μαγική για αυτούς λέξη, ως καραμέλα, τη λέξη ανάπτυξη.

«Κρύβουν από τον ελληνικό λαό, όσο βεβαίως μπορούν να κρύψουν, ότι οι καπιταλιστές επενδυτές, Έλληνες και ξένοι επενδύουν όχι εκεί που παράγονται προϊόντα χρήσιμα για το λαό, προϊόντα φθηνά, αλλά εκεί που βγάζουν γρήγορο κέρδος. Επενδύσεις θα γίνουν με όρους δουλεμπορίου, με όσο γίνεται ελάχιστο μόνιμο προσωπικό, με ευκαιριακό προσωπικό. Οι θέσεις εργασίας θα είναι πολύ λιγότερες από τις θέσεις της ανεργίας» είπε.

Κλείνοντας την ομιλία της, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «αν η επικείμενη εκλογική μάχη μείνει ανεκμετάλλευτη για το λαό, τότε την άλλη μέρα από πολύ χειρότερες συνθήκες θα αντιμετωπίσει την θύελλα, τον πόλεμο που έρχεται».

«Πανίσχυρο ΚΚΕ στην κάλπη είναι μια σημαντική προϋπόθεση, δεν πρέπει να χαθεί μια τέτοια ευκαιρία για το λαό» τόνισε και κάλεσε τον λαό να εμπιστευθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: