Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Γιατί ο ΓΑΠ κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής...




Από μια κλωστή κρέμεται η εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στο νομό Αχαΐας καθώς εκτιμάται πως αν το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώσει ποσοστό...κάτω από 11% δεν θα στείλει κανέναν εκπρόσωπό του στη Βουλή.

Ταυτόχρονα, φουντώνουν οι φήμες ότι τοπικά στελέχη και παράγοντες δεν επιθυμούν την εκλογή του πρώην πρωθυπουργού και κινούνται ενεργά για να χαθεί η έδρα.

Η τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Αχαΐα είχε προκαλέσει εξαρχής συγκρούσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που καταγράφονται στο real.gr ο πρώην υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος, ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις εκλογές της 6ης Μαΐου αλλά δεν εξελέγη, είχε τονίσει και σε παλαιότερη συνέντευξή του «την ανάγκη εκπροσώπησης της Αχαΐας στη Βουλή», λέγοντας έμμεσα ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει καμία σχέση με τον Νομό.

Αλλες πληροφορίες επιμένουν ότι και ο πρώην βουλευτής Αθανάσιος Παπαδόπουλος είχε απειλήσει την Ιπποκράτους ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αν το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπηθεί εκ νέου με τον Γιώργο Παπανδρέου επικεφαλής.

Ας σημειωθεί ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου το ΠΑΣΟΚ υπέστη συντριβή στην Αχαΐα που θεωρείται κάστρο της παράταξης και του παπανδρεϊσμού και εξέλεξε μόνο έναν βουλευτή. Δεν έλειψαν και οι φωνές που απέδωσαν αυτή την εκλογική καθίζηση στην παρουσία του κ. Παπανδρέου επικεφαλής του ψηφοδελτίου αφού, όπως έλεγαν, «εξέφρασε στην Αχαΐα το μαύρο πανί του Μνημονίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στα αχαϊκά ΜΜΕ, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Εκλογική Επιτροπή Αχαΐας, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση όσον αφορά στην υποψηφιότητα Παπανδρέου. Ενας εκ των ομιλητών δήλωσε ότι και τα μέλη του κόμματος δεν θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ αν στο ψηφοδέλτιο είναι ο Παπανδρέου, για να λάβει απάντηση από άλλο μέλος του ΠΑΣΟΚ: «Ελεος πια. Τον ανατρέψατε και δεν σταματάτε ούτε τώρα. Με αυτά και αυτά δεν θα βρείτε ούτε την ψήφο σας στο τέλος»!

«Αυτά που ακούστηκαν μέσα ήταν λίγα, καθώς ήταν παρών ο Πέτρος Ευθυμίου. Εξω λέγονται πολύ χειρότερα. Πολλά στελέχη του κόμματος δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ επειδή στο ψηφοδέλτιο εξακολουθεί να είναι ο πρώην πρόεδρος» δήλωσε στέλεχος του νομού, πρώην βουλευτής, επισημαίνοντας ότι «είναι προτιμότερο να χάσει το ΠΑΣΟΚ την έδρα αρκεί να μην εκλεγεί ο Παπανδρέου».

Τοπικά Μέσα της Αχαΐας, αναφέρουν ότι ανοιχτή παραμένει η κόντρα με τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς βενιζελικά στελέχη εξακολουθούν να προσπαθούν στην Αχαΐα να μην εκλεγεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο ίδιος ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφεύγει να παρέμβει στις προεκλογικές εξελίξεις, προκειμένου να μην του χρεώσουν και τη νέα ήττα (αφού τυχόν παρέμβασή του μπορεί να την εκμεταλλευτούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ), γνωρίζοντας όμως πως από αυτή του τη στάση θα κατηγορηθεί ότι δεν έκανε προεκλογική εκστρατεία ούτε για την επανεκλογή του, αναφέρει το Patranews.

Η ένταση στην Αχαΐα προϊδεάζει για τη σύγκρουση Βενιζέλου - Παπανδρέου την επομένη των εκλογών, παράλληλα με τις μεγάλες αλλαγές που ο νέος πρόεδρος ετοιμάζει στο ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει το αχαϊκό Μέσο.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: