Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Θεωνάς: Αν είσαι αριστερή κυβέρνηση, φεύγεις από το ευρώ

Άλλη μία συνιστώσα



 



Μετά τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος θεωρεί ότι καταγγελία του μνημονίου ισοδυναμεί με έξοδο από το ευρώ, και ο επικεφαλής της ΚΕΔΑ, συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Θεωνάς, ανάβει το πράσινο φως για αποχώρηση της χώρας μας όχι μόνο από την Ευρωζώνη αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την κήρυξη στάσης πληρωμών προς τους δανειστές μας.

Το μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσοντας το πρόγραμμα μιας αριστερής ριζοσπαστικής κυβέρνησης, κατά τη συνάντηση των αριστερών συλλογικοτήτων στις 26 Ιανουαρίου 2012, συντάσσεται με την στάση πληρωμών «ανεξάρτητα αν θα μείνουμε ή θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ενωση». Σημειώνει δε, ότι «αν είσαι αριστερή κυβέρνηση φεύγεις κιόλας». Συνεχίζοντας στο ίδιο πλαίσιο ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθήνας επισημαίνει ότι μία χώρα μπορεί να φύγει από το ευρώ μόνο αν το θελήσει η ίδια προσθέτοντας με νόημα: «Και μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να το αποφασίσει και αυτό»!



Το πλήρες απομαγνητοφωνημένο κείμενο έχει ως εξής:
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
«Θα περιλαμβάνει αυτό το πρόγραμμα πρώτα πρώτα την εθνικοποίηση των τραπεζών. Σήμερα δεν μπορεί να γίνει καμιά πολιτική στη χώρα μας με αυτό το χάλι, με αυτή την κατάσταση που υπάρχει. Πρέπει να έχουμε εθνικοποίηση τραπεζών. Δεύτερο, επιστροφή όλων των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών στο δημόσιο. Τρίτο, προστασία του ορυκτού πλούτου της χώρας, των υποδομών της χώρας που έχουν ξεπουληθεί όλες και θα ξεπουληθούν και τα υπόλοιπα. Είπαμε παύση πληρωμών, μονομερής διαγραφή του χρέους ανεξάρτητα αν θα μείνουμε ή θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Και αν είσαι αριστερή κυβέρνηση φεύγεις κιόλας. Αν θα μείνουμε ή αν θα φύγουμε από το ευρώ. Να σας πω όμως επειδή όλες αυτές οι φιλολογίες που ακούω χρόνια και καιρούς «θα μας βγάλουν από το ευρώ, θα φύγουμε από την ευρωζώνη» για να φοβίζουν τον κόσμο, δεν υπάρχει διαδικασία αποβολής μιας χώρας από το ευρώ και την ευρωζώνη. Μπορεί να φύγει μόνο αν το θέλει η ίδια. Και μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να το αποφασίσει και αυτό»!protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: