Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Κάποιοι προσπαθούν να διαφυλάξουν την πολιτική τους «παρθενία», είπε ο Ευ.Βενιζέλος

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά. Τόνισε ότι δεν μπορούν πάλι κάποιοι να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και«κάποιοι ωραίοι και αλώβητοι στην πολιτική παρθενία τους να κάνουν κριτική», είπε, σημειώνοντας ότι δεν γίνονται μαγικά.

«Την απάντηση στον φόβο για ακυβερνησία και στην ελπίδα του αύριο μπορεί και οφείλει να τη δώσει ο ελληνικός λαός που κρατά το κλειδί των εξελίξεων στα χέρια του την Κυριακή», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι στις 18 Ιουνίου μπορεί να υπάρξει πολιτικό αδιέξοδο, αν δεν κινηθούν οι πολιτικές δυνάμεις στην κατεύθυνση της κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης, και, παράλληλα, αφενός, άσκησε δριμεία κριτική προς τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή σημερινές δηλώσεις τους και, αφετέρου, έβαλε κατά του «τεχνητού διπολισμού».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι άλλες δυνάμεις δεν έχουν καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο, σημειώνοντας ότι «δεν σχηματίζεται κυβέρνηση από τους δύο μονομάχους που τροφοδοτούν ενσυνείδητα την τεχνητή πόλωση».

Επιπλέον, σημείωσε ότι θα οδηγηθούμε σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις αν η χώρα κυβερνηθεί από τη μια ή την άλλη πλευρά, «με μεγάλες δυνάμεις να μένουν εκτός κυβέρνησης, περιμένοντας την αποτυχία της κυβέρνησης για να ανδρωθούν οι ίδιες».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος με πυρήνα τη ΝΔ, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ «που φαντάζονται μερικοί». Όπως εξήγησε, σε αυτή την περίπτωση, θα υπήρχε κυβέρνηση στη Βουλή, αλλά όχι στην κοινωνία, ένα τέτοιο σχήμα θα είχε απέναντί του οξύτατη «κοινωνική αντιπολίτευση» και αναξιοπιστία στο εξωτερικό, «γιατί, ό,τι και αν κάναμε, θα ήταν πολύ μικρό και άχαρο μπροστά στον "απαγορευμένο καρπό" της "ακύρωσης του Μνημονίου" που κάποιοι θα ισχυριστούν ότι ακυρώθηκε ακόμα και αν απλώς αλλάξει όνομα και λέγεται "Πρωτόκολλο"».

Σε αυτή την περίπτωση, «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν κρυμμένος στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης να περιμένει η χώρα να προσκρούσει στο αδιέξοδο», είπε, ενώ απέρριψε ως αναποτελεσματική και την άλλη λύση, της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ, οι θέσεις της οποίας, όπως είπε, δεν διαφέρουν από του ΠΑΣΟΚ.

«Άρα η μόνη λύση είναι η κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, το έχει ανάγκη η χώρα και η συνέχιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της» είπε ο κ. Βενιζέλος και σημείωσε ότι γι' αυτό χρειάζεται ισχυρό ΠΑΣΟΚ, το οποίο με τη σειρά του εξαρτάται από τους πολίτες: «Τη δύναμη αυτή την έχει ο πολίτης, αν κάνει άλλες επιλογές και πεισθεί από τη λογική της τεχνητής πόλωσης, είναι μια επιλογή σεβαστή, είναι μια δημοκρατική επιλογή του αδιεξόδου». Εξηγώντας δε την αναφορά του αυτή, είπε ότι η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα διαδικαστικά, αλλά επί της ουσίας όταν οι επιλογές δεν οδηγούν σε λύση, παράγουν αδιέξοδα.

Ο κ. Βενιζέλος άσκησε δριμεία κριτική στον κ. Τσίπρα, με αφορμή πρωινές δηλώσεις του ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει βασικό στόχο να εμπλέξει «σώνει και καλά» τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια διαδικασία λύσης με την οποία δεν συμφωνεί, αδιαφορώντας (σ.σ.: ο κ.Βενιζέλος) για τον εθνικό κίνδυνο να πάμε σε ένα εννιαήμερο διερευνητικών εντολών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε, εκ νέου, από τα κόμματα να τοποθετηθούν επί της πρότασης που τους απέστειλε εγγράφως, για να μην υπάρχει περίοδος διερευνητικών εντολών και, στη συνέχεια, διερωτήθηκε: «Ποιος την απόλαυσε, ποιος την έκανε θέμα και θέαμα; Ποιος τη μεγαλοποίησε; Ποιος καθυστέρησε την εντολή στα χέρια του για να νιώθει ότι έχει εκείνη τη στιγμή μικρομέγαλα και αλαζονικά τον έλεγχο της κατάστασης;». Και απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας».

Αντίθετα, τόνισε ότι ο ίδιος αγωνίστηκε για να βρεθεί λύση και κάλεσε τα κόμματα να συμφωνήσουν τώρα στη λύση της κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης, ώστε τη Δευτέρα το πρωί, χωρίς άλλες διαδικασίες, να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη λύση που έχει διαμορφωθεί.

«Πάλι θα βρεθούν κάποιοι που θα βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και κάποιοι ωραίοι και αλώβητοι στην πολιτική παρθενία τους, θα κάνουν κριτική», είπε. Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι σε αυτή την κατάσταση «δεν γίνονται μαγικά» εδώ, ότι «δεν είναι μαγικό το να είσαι υπεύθυνος και πατριώτης», συνέχισε και κατέληξε: «Δεν ξέρω ποιες είναι οι μεταφυσικές ανησυχίες του κ. Τσίπρα και η αντίληψή του περί μαγικών», αλλά «δεν είναι παιχνίδι μεταξύ κομμάτων».

Προλογίζοντας τον κ. Βενιζέλο, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μαθιός μετέφερε τις ανησυχίες των μικρομεσαίων επιχειρηματιών με προεξάρχουσα εκείνη να μην υπάρξει κυβέρνηση τις 18 Ιουνίου. «Πρέπει όλοι να βάλουν νερό στο κρασί τους για να σχηματιστεί κυβέρνηση σταθερή και μακράς διαρκείας», σημείωσε.

Μετά την τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε σε σειρά ερωτήσεων που του υπέβαλαν πρόεδροι των Επιμελητηρίων Πειραιά και εκπρόσωποι φορέων της τοπικής κοινωνίας, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Βενιζέλος είπε, μεταξύ άλλων, ότι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα επέλθει με τη ρευστότητα που θα επιφέρει η εφαρμογή των θετικών όρων της δανειακής σύμβασης, Ανέφερε δε ότι κατά τη θητεία του ως υπουργός Εθνικής Άμυνας προσπάθησε να λύσει τα προβλήματα των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνας, καθώς και των υποβρυχίων, για τη διαχείριση του οποίου επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: