Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Πολιτική μηδενικής ανοχής στο θέμα των παράνομων μεταναστών προτείνει ο Φ.Κρανιδιώτης

«Ναι» στα κέντρα κράτησης


Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης
Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
«Η εγκληματικότητα και η παράνομη μετανάστευση θέλουν αντιμετώπιση με μια πολιτική μηδενικής ανοχής» δήλωσε την Πέμπτη στον Βήμα 99,5 ο Φαήλος Κρανιδιώτης, στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά. Κληθείς να σχολιάσει τις διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών κομμάτων επί των προγραμματικών θέσεων της νέας κυβέρνησης, ο κ. Κρανιδιώτης είπε ότι στο θέμα των παράνομων μεταναστών «δεν πρέπει να βάλουμε 'νερό στο κρασί μας'» και εμφανίστηκε να συμφωνεί στο θέμα των κέντρων κράτησης.

Ο ο κ. Κρανιδιώτης επανέλαβε τη θέση του ότι θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα, στο οποίο ο λαός θα αποφασίσει για το θέμα. «Εκεί η απάντηση θα είναι συντριπτική για το πόσο πιο μπροστά και πόσο πιο σκληρή στάση θέλει ο λαός απ' όλα τα κόμματα για το ζήτημα αυτό» είπε.

«Είμαστε μία χώρα» συνέχισε «στην οποία συμβαίνει το εξής παράδοξο: να θεωρείται προοδευτική και αριστερή θέση το να είμαστε 'εμπάτε σκύλοι αλέστε'».

Ο κ. Κρανιδιώτης είπε ότι οι αιτήσεις ασύλου θα πρέπει να απαντώνται στον συντομότερο δυνατό χρόνο και μετά όσοι δεν δικαιούνται άσυλο να απελαύνονται. Στο σημείο αυτό συμφώνησε με τη δημιουργία χώρων όπου θα κρατούνται όσοι παράνομοι μετανάστες δεν δηλώνουν τη χώρα καταγωγής τους. 

Κληθείς να ιεραρχήσει τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση, ο κ. Κρανιδιώτης ανέφερε ότι πρώτο πρόβλημα -πέραν της οικονομίας- είναι η ανεργία και ακολουθούν τα ζητήματα της ασφάλειας των πολιτών και της εθνικής ασφάλειας. 

Τέλος, αναφερόμενος στις πληροφορίες για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση, ο κ. Κρανιδιώτης είπε ότι δεν έχει σημασία από ποιο κόμμα προέρχονται, αρκεί «να μπουν άνθρωποι που θα κάνουν τη δουλειά».

«Άσπρη γάτα, μαύρη, κόκκινη, μπλε, ό,τι να' ναι... αρκεί να πιάνει ποντίκια. [...] Μας ενδιαφέρει το πολιτικό προσωπικό να είναι αυτό που θα κάνει τη δουλειά, απ' όπου κι αν προέρχεται, ό,τι χρώμα και να έχει» είπε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: