Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

«Aνθρωπο της τελευταίας ευκαιρίας» χαρακτηρίζει το Paris Match τον Αντώνη Σαμαρά

Αποκλειστική συνέντευξη


Το εξώφυλλο του περιοδικού
Το εξώφυλλο του περιοδικού  


Αθήνα
Αποκλειστική συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά, ως πρωθυπουργού πλέον, δημοσιεύει το γαλλικό περιοδικό Paris Match, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ως «άνθρωπο της τελευταίας ευκαιρίας».

Η νίκη του κόμματός μου, αναφέρει στη συνέντευξη, είναι η νίκη των Ελλήνων που θέλουν να παραμείνουν στην Ευρώπη και στο Ευρώ. 

«Ο κόσμος υποφέρει σε απίστευτο βαθμό. Η νίκη μας όμως δείχνει ότι στο τέλος του τούνελ υπάρχει φως» συνεχίζει.

Ο πρωθυπουργός συμπληρώνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα είναι η ανεργία, η οποία δημιουργεί τεράστιο ζήτημα κοινωνικής συνοχής, ακόμη και πολιτικής συνοχής.

«Κοιτάξτε όλα τα καταστήματα είναι κλειστά γύρω σας. [...] Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης, δηλαδή την οικονομία και την κατανάλωση.

» Έτσι λέμε στους εταίρους μας: 'Ναι, θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις του Κράτους, θα ενισχύσουμε το φορολογικό μας σύστημα. Σε αντάλλαγμα, χρειαζόμαστε τόνωση της οικονομίας, αμέσως.»

Σε ερώτηση για το τι προτίθεται να αναδιαπραγματευθεί, ο κ. Σαμαράς φέρνει για παράδειγμα το θέμα των ευρωομολόγων που θα χρηματοδοτήσουν την προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας.

Μια πρόταση της Γαλλίας, όπως λέει, από την οποία θα κερδίσουν και άλλες χώρες.

Σε άλλη ερώτηση για το πόσο χρόνο δίνει στον εαυτό του (να παραμείνει στην κυβέρνηση), ο κ. Σαμαράς αναγνωρίζει ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα και οι μεταρρυθμίσεις κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι.

«Θα δείξουμε όμως στους Έλληνες ότι έχουμε σχέδιο και είμαστε σοβαροί. Όταν οι πολίτες βλέπουν ότι πιστεύεις σε αυτό που κάνεις, ακόμα και αν η προσπάθεια είναι δύσκολη, σε ακολουθούν.»

Καταλήγοντας ο κ. Σαμαράς λέει: «Για πολλές δεκαετίες, η Ελλάδα μίλησε πολύ, υπέστη πολλά, έκανε λίγα. Αυτή η περίοδος τελείωσε.»
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: