Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Πώς χάθηκε η έδρα του ΠΑΣΟΚ στο Λασίθι

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ «ΦΡΟΥΡΙΟ»



Πώς χάθηκε η έδρα του ΠΑΣΟΚ στο Λασίθι
Η απώλεια της έδρας του ΠΑΣΟΚ στο Λασίθι, «προπύργιο» του κόμματος μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, συνδέεται άμεσα με τα προβλήματα που προέκυψαν τους τελευταίους μήνες στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Όπως ισχυρίζονται από την Ιπποκράτους η στάση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και η απόφαση του δημάρχου Ιεράπετρας- η υποψηφιότητα του οποίου είχε στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ, να κλείσει τον δήμο, διαμαρτυρόμενος για το νοσοκομείο Ιεράπετρας, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές κράτησαν ουσιαστικά εκτός Βουλής τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη.

Πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για την έδρα του κόμματος άρχισε όταν ο τότε υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος υπέγραψε τους οργανισμούς των νοσοκομείων στις 4 Μαΐου, έπειτα από διαβεβαιώσεις υπηρεσιακών παραγόντων πως έχει υπάρξει σχετική συμφωνία με τους διοικητές των νοσοκομείων.

Με την ανακοίνωση της υπογραφής Λοβέρδου ξέσπασαν οι πρώτες αντιδράσεις αφού ο νέος υφισταμενος οργανισμός θα οδηγούσε σε κατάργηση θέσεων. Ο «ξεσηκωμός» συνεχίστηκε παρά τις ακόλουθες δηλώσεις του υπουργού Υγείας ότι θα υπάρξει εκτενής επανεξέταση του θέματος.

Μόλις μία εβδομάδα πριν τις κάλπες της 17ης Ιουνίου, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Κωστή Δερμιτζάκη αλλά και τον δημάρχο Ιεράπετρας, κλείνουν το δήμο, επιρρίπτοντας ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Ακολούθως, ο υποψήφιος Μιχάλης Καρχιμάκης εξασφαλίζει τη δέσμευση του υπηρεσιακού υπουργού προς το δήμο και τους φορείς της Ιεράπετρας ότι θα ανακληθούν οι οργανισμοί των Νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας και συγκεντρώνει όλες οι υπογραφές των συναρμόδιων Υπουργών Υγείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών. Ως μόνο εκκρεμότητα παραμένει η σχετική δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Τότε, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ, παρεμβαίνει ο κύριος Κριτσωτάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ- με υπόδειξη του υποψηφίου βουλευτή από την Ιεράπετρα, κ. Δερμιτζάκη, στον υπουργό Υγείας, κ. Κίττα και ακυρώνουν τη δημοσίευση. Παρά την αρχική διαμαρτυρία του κ. Καρχιμάκη, οι καταγγελίες του πέφτουν στο κενό.

Η «δικαίωση» για τον πρώην γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ έρχεται τελικά την επόμενη ημέρα των εκλογών όταν ο κ. Κριτσωτάκης επιβεβαίωσε την παρέμβαση του για να μη δημοσιευθούν στο ΦΕΚ οι οργανισμοί.
Ωστόσο, ήταν ήδη αργά αφού το ΠΑΣΟΚ είχε χάσει, για πρώτη φορά στην ιστορία του τον «πράσινο» νομό του Λασιθίου. Έστω και αν συγκέντρωσε εκεί, το υψηλότερο ποοστό του σε όλη την Ελλάδα…

Γ.Κ
 http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: