Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα Μείωση έως 20% και αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια

 

Μισό μισθό θα πληρωθούν το Σεπτέμβριο –κατά πάσα πιθανότητα- οι 200.000 δημόσιοι λειτουργοί που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. 

Η τακτική της κυβέρνησης να μεταθέσει για αργότερα την επαναδιαπραγμάτευση, την υποχρεώνει να προχωρήσει "εδώ και τώρα" στην  εφαρμογή του μέτρου της μείωσης κατά 12% μεσοσταθμικά, που είχε μείνει «στο συρτάρι» προεκλογικά εδώ και τρεις μήνες, αλλά επανέρχεται πλέον στο προσκήνιο άμεσα με σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί και θα προβλέπει και την αναδρομική μείωση από τον μισθό του Ιουλίου (τον οποίο οι περισσότεροι προπληρώθηκαν ήδη από τον Ιούνιο).

Στην πράξη όμως η περικοπή του μισθού δεν θα γίνει οριζόντια αλλά κλιμακωτά για να μη θιγούν περισσότερο οι πλέον χαμηλόμισθοι. Έτσι όμως οι υψηλόμισθοι κινδυνεύουν να υποστούν μειώσεις που θα ξεπερνούν ίσως και το 20%. 
Εάν το νομοσχέδιο ψηφιστεί τελικώς αρχές Αυγούστου και η πρώτη περικοπή γίνει από τον μισθό που θα πληρωθούν τον Σεπτέμβριο, τότε η μείωση μαζί με τα αναδρομικά θα φτάνει στο 20%-45% του μισθού που λαμβάνουν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι.

Το μέτρο αφορά δικαστικούς, γιατρούς του ΕΣΥ, πανεπιστημιακούς, διπλωματικούς υπαλλήλους, αρχιερείς αλλά και ένστολους του στρατού και της αστυνομίας. Για τους τελευταίους πάντως αναζητείται ειδική φόρμουλα, επειδή για αυτούς τουλάχιστον στο «Ζάππειο ΙΙ» είχε εξαγγελθεί ότι μπορεί το μέτρο αυτό του Μνημονίου τελικώς να αποφευχθεί, αν η κυβέρνηση έκανε χρήση άλλου ή άλλων, ισοδύναμου δημοσιονομικού αποτελέσματος.

Στόχος του μέτρου είναι η εξοικονόμηση 200 εκατομμυρίων για φέτος και 400 εκατομμυρίων για το 2013.
Οι περικοπές αυτές θα οδηγήσουν στην κατάργηση δεκάδων επιδομάτων που λαμβάνει η συγκεκριμένη μερίδα εργαζομένων, όπως ίσχυσε και με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου του Δημοσίου. Όσα επιδόματα διατηρηθούν αναμένεται να ενσωματωθούν στον βασικό μισθό ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν και μικρές αυξήσεις (της τάξεως του 5%) στις τελικές αποδοχές των πλέον χαμηλόμισθων. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: