Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Μείωση 65% στα καθαρά κέρδη του Ομίλου Τιτάν το πρώτο εξάμηνο

Ελπίδα ανάκαμψης έδωσε ωστόσο το β' τρίμηνο


  (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα
Μειωμένα κατά 65% εμφανίστηκαν τα καθαρά αποτελέσματα μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους του ομίλου Τιτάν, στο α΄ εξάμηνο του 2012, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011 και ανήλθαν στα 8 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε στα 548 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση 2%, σε σύγκριση με το α΄εξάμηνο του 2011.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, (EBITDA) μειώθηκαν κατά 21% και έφθασαν τα 112 εκατ. ευρώ.

Όπως διευκρινίζει ο όμιλος, ενώ τα αποτελέσματα, κατά το α΄ τρίμηνο, επηρεάστηκαν από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, το β΄ τρίμηνο του έτους, ο κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε κατά 6%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και ανήλθε στα 322 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε, η πρώτη, μετά από έξι τρίμηνα, βελτίωση του κύκλου εργασιών οφείλεται, κυρίως, στη διαφαινόμενη αρχή ανάκαμψης της κατασκευαστικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, καθώς και στην αύξηση των εξαγωγών από την Ελλάδα.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, (EBITDA), κατά το β΄ τρίμηνο, μειώθηκαν κατά 17%, στα 78 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν στα 28 εκατ. ευρώ, στο ίδιο επίπεδο με το 2011.

Σημειώνεται ότι τα λειτουργικά αποτελέσματα του β΄ τριμήνου του 2011 είχαν ενισχυθεί κατά 25 εκατ. ευρώ, λόγω της αναγνώρισης απαίτησης επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθείσας εισφοράς κατανάλωσης αργίλου στην Αίγυπτο.

Όσον αφορά τη μητρική εταιρεία, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε το α΄ εξάμηνο του 2012 στα 111 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 5%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων, (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 29 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 3% και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 2 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: