Μια τέτοια πρόταση που ακούγεται για πρώτη φορά εάν γινόταν αποδεκτή από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, τότε θα εισέρρεαν 70 δισ. ευρώ γεγονός που θα έφερνε δημοσιονομική ελάφρυνση έως το 2014 και η εφαρμογή των πρόσθετων μέτρων δεν θα έπληττε δραστικά την αγορά και θα άνοιγε προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, στη σύσκεψη καταγράφηκε ο έντονος σκεπτικισμός των Ολλανδών για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και συνολικά στην Ελλάδα και επαναβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά το γεγονός ότι οι Ολλανδοί δεν θέλουν ούτε καν να ακούσουν για χρονική επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής, εφόσον αυτό συνοδεύεται από πρόσθετες ανάγκες χρηματοδοτήσεων.
Η ελληνική πλευρά εξήγησε ότι δεν θέτει αίτημα πρόσθετης χρηματοδότησης. Σε αυτό το πλαίσιο οι Ολλανδοί πρότειναν εμπροσθοβαρή καταβολή των επόμενων δόσεων του ισχύοντος πακέτου.
Υποστηρικτικό της πρότασης του Ολλανδού Υπουργού είναι και το γεγονός ότι οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου, οι οποίες έχουν φτάσει τα 7 δισ. ευρώ, θα έπρεπε να είχαν ήδη αρχίσει να ξεπληρώνονται, αλλά οι καθυστερήσεις στην καταβολή των δόσεων έχουν συμβάλει στη διόγκωση του προβλήματος ρευστότητας στην αγορά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου