Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Το συγκινητικό μήνυμα της οικογένειας της ανήλικης: «Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες»

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ 15ΧΡΟΝΗΣ



Το συγκινητικό μήνυμα της οικογένειας της ανήλικης: «Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες»
Την ώρα που ο 21χρονος Πακιστανός αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα της Σύρου ώστε να του απαγγελθούν κατηγορίες για την άγρια κακοποίηση κατά της 15χρονης Μυρτώς σε παραλία της Πάρου, η οικογένεια της ανήλικης με ένα συγκινητικό μήνυμα, μέσω των συνηγόρων της, «ευχαριστεί τον κόσμο που την βοήθησε και την στήριξε». 
«Θα θέλαμε κατ’ αρχήν να ευχαριστήσουμε όλους τους Έλληνες συμπολίτες μας, που από την πρώτη στιγμή μας συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο, αλλά και όλους όσους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Αρχών, με τις πληροφορίες τους συνέβαλαν στον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη, καθώς επίσης και τα ΜΜΕ για τη διακριτικότητα με την οποία καλύπτουν δημοσιογραφικά το θέμα. 

Ακόμη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση του ΟΤΕ για τη συνδρομή και στήριξη που μας παρέχει όλο αυτό το διάστημα. Ευχαριστούμε τέλος την Ελληνική Αστυνομία που με το ζήλο τη μεθοδικότητα και τη συστηματικότητα των ερευνών της εξιχνίασε άμεσα την υπόθεση. Δηλώνουμε ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των Ελλήνων Δικαστών που επιλαμβάνονται πλέον της υποθέσεως», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειας, η οποία ζει το δικό της δράμα.

Η 15χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε καταστολή, έπειτα από δύο χειρουργικές επεμβάσεις στο Αττικό νοσοκομείο, ωστόσο οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της. 

Την ίδια ώρα, ο 21χρονος Πακιστανός, που ομολόγησε την πράξη του, αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της ημέρας στον εισαγγελέα της Σύρου, όπου μεταφέρθηκε από το βράδυ του Σαββάτου.

Ο 21χρονος Πακιστανός, ο οποίος ήρθε και ζούσε παράνομα στην Ελλάδα, μετά και την ταυτοποίηση και του δεύτερου δείγματος DNA άλλαξε τακτική και δέχτηκε πως αυτός είναι ο άνθρωπος που τραυμάτισε σοβαρά τη μαθήτρια στα βράχια της Χρυσής Ακτής, αλλά, όπως είπε, σκοπός του ήταν να κλέψει το κινητό της τηλέφωνο και όχι να τη βιάσει.

Όταν αυτή αντιστάθηκε, την χτύπησε στο κεφάλι και στη συνέχεια εκτός ελέγχου άρχισε να την χτυπάει στα βράχια. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε από το σημείο, χωρίς να τον δει κανείς.

Ο Πακιστανός εντοπίστηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε διαμέρισμα στην Χαλκηδόνα, όπου είχε βρει καταφύγιο.

Σύμφωνα μάλιστα, με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 21χρονος σχεδιάζε να φύγει από τη χώρα και για το λόγο αυτό είχε απευθυνθεί στην πρεσβεία του Πακιστάν ώστε να ετοιμάσει τα χαρτιά του.

Το χρονικό της σύλληψης του αδίστακτου δράστη 

Η αρχή του τέλους για τον αδίστακτο αλλοδαπό ξεκίνησε όταν ο εργοδότης του κατήγγειλε στην αστυνομία πως λίγες μέρες μετα την επίθεση ο 21χρονος ζήτησε να πληρωθεί αφού σκόπευε να εγκαταλείψει το νησί προφασιζόμενος προσωπική του υπόθεση. 

Ο επιχειρηματίας θεώρησε ύποπτη τη συμπεριφορά του νεαρού και προσέφυγε στην αστυνομία όπου διηγήθηκε το περιστατικό. Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο δωμάτιο που διέμενε ο αλλοδαπός και που είχε εγκαταλείψει άρον άρον αφήνοντας πίσω του προσωπικά αντικείμενα. Από αυτά έλαβαν δείγμα DNA το οποίο σε πρώτη φάση ταυτοποιήθηκε με το γενετικό υλικό που είχε βρεθεί στην ανήλικη. 

Oι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στον εντοπισμό του φερόμενου ως δράστη από πληροφορίες που έδωσαν οι συμπατριώτες του στις αρχές καθώς και από το σήμα του κινητού του τηλεφώνου. Μετά την προσαγωγή του υπόπτου ελήφθη δεύτερο δείγμα DNA το οποίο επίσης ταυτοποιήθηκε με τα ευρήματα στο σώμα της μικρής Μυρτούς. Ο 21χρονος Πακιστανός εργαζόταν ως κηπουρός σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Πάρου κοντά στο σημείο που η μικρή Μυρτώ βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: