Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ενημέρωση επί του συνολικού σχεδιασμού ζητεί ο Ευ.Βενιζέλος με αφορμή την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»

Επικοινωνία με τον Ν.Δένδια


Από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας
Από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Διευκρινίσεις για τον συνολικό σχεδιασμό όσον αφορά στο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης ζήτησε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, με την κωδική ονομασία «Ξένιος Ζευς», για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση μεταναστών που βρίσκονται παράνομα στη χώρα.

Αντιδράσεις από την Αριστερά

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος επιφυλάχθηκε να θέσει το θέμα προς συζήτηση στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της Δευτέρας, ενώ υπογράμμισε στον κ. Δένδια τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών της Θράκης που υφίστανται την πίεση της εισόδου παράνομων μεταναστών μέσω του ποταμού Έβρου, δίπλα στα πολλά άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και του επεσήμανε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα σωστά χωρίς την ενημέρωση και τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον κ. Δένδια ότι το βράδυ της Παρασκευής επικοινώνησαν μαζί του ο περιφερειάρχης Αν.Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιαννακίδης και ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Πετρίδης που του εξέφρασαν την έντονη αντίδραση των τοπικών κοινωνιών.

Η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» άρχισε το Σάββατο με στόχο την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας. Οι έρευνες εστιάστηκαν στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, στο Σταθμό Λαρίσης, στην πλατεία Καραϊσκάκη και την οδό Μενάνδρου.

Προσήχθησαν 4.900 άτομα, συνελήφθησαν 1.130 γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα, ενώ πραγματοποιήθηκαν 52 κατ’ οίκον έρευνες παρουσία εννέα εισαγγελικών λειτουργών.

Την Κυριακή οι έρευνες εστιάστηκαν στο Μοναστηράκι, την Πλατεία Βάθη, την Ομόνοια, καθώς και στην πλατεία Λαυρίου, στο Πεδίον του Άρεως. Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί επιχείρηση επιστροφής στους τόπους καταγωγής τους 88 πολιτών από το Πακιστάν, σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής. Η επιστροφή τoυς θα γίνει με ειδική πτήση από το «Ελ.Βενιζέλος», με προορισμούς τη Λαχώρη και το Ισλαμαμπάντ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: