Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Τα μέτρα φέρνουν μία Ελλάδα βγαλμένη από... τη μεταπολεμική περίοδο



ΣΥΡΙΖΑ: Τα μέτρα φέρνουν μία Ελλάδα βγαλμένη από... τη μεταπολεμική περίοδο
Ως «βαθύτατα υφεσιακό» αποτιμά το επικείμενο πακέτο μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνέπειές του «θα ισοδυναμούν με μια εικόνα, η οποία θα θυμίζει τη μεταπολεμική περίοδο». «Πρόκειται περί σκληρών και οριζόντιων μέτρων, τα οποία ουσιαστικά στήνουν ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας κυριολεκτικά στο απόσπασμα... Μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω», επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτές οι παρεμβάσεις στο επίπεδο των περικοπών δεν θα είναι οι τελευταίες, καθώς «ακόμα περισσότερη ανεργία, θα βυθίσει τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση και θα ακολουθήσουν ξανά νέα μέτρα».

Ως προς την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή σχετικά με το Μνημόνιο, ο κ. Σκουρλέτης αποσαφήνισε πως αυτή θα αφορά τη διερεύνηση της περιόδου από την υπογραφή του Μνημονίου και έπειτα, ενδεχομένως δε και ένα διαστήματος πριν το μνημόνιο.

Μεταξύ άλλων, όπως παρατήρησε ο Πάνος Σκουρλέτης, θα περιλαμβάνονται «οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες όσων ευθύνονται για υπαγωγή στο Μνημόνιο, ποιοι γνώριζαν εκ των προτέρων και αν υπήρχε ένας σχεδιασμός που τον ήξεραν λίγοι και αν ωφεληθήκαν κάποιοι απ’ αυτόν τον σχεδιασμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: