Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Κόντρα του υπουργού Οικονομικών με τον Π.Λαφαζάνη Γιατί ο Στουρνάρας είπε ότι δεν είμαστε Αργεντινή

 

Σφοδρή πολιτική κόντρα μεταξύ του Γιάννη Στουρνάρα και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη εξελίχθηκε στην Βουλή για τα νέα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα αλλά και τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο με τον υπουργό να επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι οι πρόσφατες επαφές του πρωθυπουργού με τους Μέρκελ – Ολάντ επέφεραν θετικές αλλεγές στο κλίμα υπερ της Ελλάδας.
 
Ειδικότερα, ο κ. Στουρνάρας εξήγησε ότι «υπάρχει μία αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης, έχε αλλάξει το κλίμα και στην αγορά, γύρισαν και καταθέσεις που είναι πολύ σημαντικό για τον ελληνικό λαό». Αναφορικά με τα μέτρα σημείωσε ότι «αναζητούμε σήμερα ένα πακέτο 11,7 δισ. που θα κατανέμει τα βάρη κατά το δυνατόν  ακριβοδίκαια» και παραδέχθηκε ότι «το επίπεδο των Ελλήνων έχει πέσει, δεν έχει πέσει όμως δραματικά, δεν έχουμε γίνει Αργεντινή».
Από την άλλη πλευρά ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έδωσε εξετάσεις υποταγής και υπακοής σε Γερμανία και Γαλλία και τόνισε: «Πάτε να καταστρέψετε, να αφαιρέσετε, να συρρικνώσετε, αυτή είναι η δήθεν αξιοπιστία σας. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα πακετα καταστροφής. Πρέπει να τελειώνουμε με το μνημόνιο και θα τελειώνουμε. Ο λαός σύντομα θα σας ανατρέψει, θα σας διώξει, θα σας πάει στο πολιτικό περιθώριο και θα επιλέξει πολιτική ανασυγκρότησης με δικαιοσύνη και προοπτική.
 
Επιπροσθέτως, η κόντρα των δύο ανδρών επεκτάθηκε και στις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και κυρίως στις διαδικασίες που αφορούν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Στουρναρα ότι με τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών «κατέστρεψε το ΤΤ και το οδήγησε εκτός των συναλλαγών» και πρόσθεσε πως «αυτό το κάνετε χωρίς στοιχεία και χωρίς να βασίζεστε πουθενά στην πραγματικότητα για να εξυπηρετήσετε ιδιωτικά συμφέροντα και να ξεπουλήσετε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο».

Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «λόγω των δυσμενών συνθηκών απλά αποσύρθηκε η συναλλαγή της μετοχής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αλλά αυτό το πρόβλημα θα λυθεί». Τέλος ο κ. Λαφαζάνης βρήκε ευκαιρία να καταγγείλει εκ νέου την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας λέγοντας: «Χαρίζετε την ΑΤΕ και δίνετε δώρο 7 δισ. στον αγοραστή, πέραν του πακτωλού των δισεκατομμυρίων που δίνετε με την επανακεφαλαοποίηση των τραπεζών. Αυτό είναι μέγα οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: