Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

«Είμαστε δίπλα στον κυπριακό ελληνισμό» λέει ο Π.Παναγιωτόπουλος

Συνάντηση με τον Δ.Χριστόφια


Ο Π.Παναγιωτόπουλος με τον Δ.Χριστόφια
Ο Π.Παναγιωτόπουλος με τον Δ.Χριστόφια   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Λευκωσία, Κύπρος
Με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, συναντήθηκε στη Λευκωσία την Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατά την πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο.

Στη συνάντηση τέθηκε όλο το φάσμα των ελληνοκυπριακών θεμάτων, επισημαίνει το υπουργείο.

Από την πλευρά του ο κ. Παναγιωτόπουλος μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι «για λόγους ουσιαστικούς ξεκινάω από την Κύπρο.

» Βρίσκομαι εδώ ως υπουργός Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας για να στείλω ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Όποια προβλήματα και εάν έχει η Ελλάδα, όποιες και εάν είναι οι δημοσιονομικές ή οικονομικές δυσκολίες, είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε δίπλα στον κυπριακό ελληνισμό και να παραμείνει η Ελλάδα, η δύναμη εκείνη η οποία εγγυάται την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την ελευθερία της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ελληνισμού της Κύπρου».

Όπως πρόσθεσε, ο ελληνικός και ο κυπριακός λαός «συγκλίνουμε και στις οικονομικές δυσκολίες» και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «όλοι μαζί ενωμένοι είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε για μια ακόμη φορά».

Η εθνική ασφάλεια, η προστασία τής εθνικής κυριαρχίας είναι πάνω απ’ όλα και πριν απ’ όλα, υπογράμμισε ακόμη ο υπουργός Άμυνας μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.

Στις δύσκολες στιγμές που περνά ο ελληνισμός στην Ελλάδα και στην Κύπρο «δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αφήσουμε την οικονομική κρίση να πλήξει τις προτεραιότητες της εθνικής ασφάλειας του Ελληνισμού, είτε αφορά τα θέματα της Ελληνικής Δημοκρατίας, είτε τα θέματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Άλλωστε, επεσήμανε, χωρίς εθνική ασφάλεια, χωρίς εθνική κυριαρχία, χωρίς εθνική ανεξαρτησία, δεν μπορεί να λειτουργήσει κανένας κλάδος τής οικονομίας. Παρά τα προβλήματα, η Ελλάδα θα είναι η δύναμη που θα εγγυάται πάντα την ασφάλεια και την κυριαρχία τού Κυπριακού Ελληνισμού, διαβεβαίωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: