Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Στο 5% φτάνει η μείωση της εργοδοτικής εισφοράς

Επανέρχεται ο κοινωνικός τουρισμός


Ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτης με τον πρόεδρο ΞΕΕ Γ.Τσακίρη
Ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτης με τον πρόεδρο ΞΕΕ Γ.Τσακίρη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Την επιπλέον μείωση κατά 3,9 μονάδες του μη μισθολογικού κόστους, δηλαδή της εργοδοτικής εισφοράς, ανακοίνωσε τη Δευτέρα από το βήμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Πλέον, συνολικά, η μείωση φτάνει το 5%, αφού είχε προηγηθεί ανακοίνωση για μείωση κατά 1,1 μονάδα.

Απευθυνόμενος στους Έλληνες ξενοδόχους, ο κ. Βρούτσης που συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΞΕΕ, ανακοίνωσε την επαναφορά του θεσμού του κοινωνικού τουρισμού από την αμέσως επόμενη τουριστική χρονιά (2013) χωρίς ωστόσο, όπως είπε, να «τρέξει» στην έκταση του προηγούμενου καθεστώτος.

Το πλέγμα των ανακοινώσεων του υπουργού στους ξενοδόχους περιλάμβανε και την έναρξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης τον Οκτώβριο, έτσι ώστε να αποφευχθεί, όπως είπε ο υπουργός, το μεγάλο διοικητικό βάρος της αυτοπρόσωπης παρουσίας των επιχειρήσεων στον ΣΕΠΕ και στον ΟΕΕ.

Ο κ. Βρούτσης, τέλος, ζήτησε από το ΞΕΕ να καταπολεμήσει την παραβατικότητα στον τομέα της αδήλωτης εργασίας που παρατηρείται και στον τουριστικό κλάδο.

Ερωτηθείς ο κ. Βρούτσης για την αυριανή συνάντηση με την τρόικα και το ζήτημα του κατώτατου μισθού, ο υπουργός τόνισε ότι το ζήτημα είναι ήδη γνωστό και η θέση που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι ότι θα το προχωρήσει, με τον ρόλο του κράτος να είναι ουσιαστικός. Παράλληλα, αναφερόμενος στο «γνωστό mail» και τα εργασιακά, είπε ότι «είναι πολύ νωπό να ανοιχθούν εργασιακά ζητήματα» επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης επισήμανε ότι συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον ξενοδοχειακό κόσμο της χώρας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανακοίνωση της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους. Παράλληλα, το ΞΕΕ όπως είπε ο κ. Τσακίρης, θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια για την αδήλωτη εργασία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: