Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μοσκοβισί: «Μη αποδεκτή η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη»

 


«H έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν είναι αποδεκτή» δήλωσε την Δευτέρα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ευρώπη πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Βιτόριο Γκρίλι στο Παρίσι, ο Μοσκοβισί ανέφερε ότι θα επισκεφτεί την Αθήνα την Πέμπτη προκειμένου να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και άλλους αξιωματούχους.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, είχε αναφέρει ότι η Γαλλία επιθυμεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να καταλήξει σε μία λύση για την Ελλάδα και την Ισπανία κατά τη διάρκεια της επόμενης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, στις 18 και 19 Οκτωβρίου.

«Βραχυπρόθεσμα, θα πρέπει να διαχειρισθούμε τα θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι», είχε τονίσει ο Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια του ετήσιου δείπνου του Κέντρου Bruegel, τονίζοντας ότι «ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θέλει η Ευρώπη να καταλήξει σε μία λύση ισχυρή και δομική».

Ο Πιερ Μοσκοβισί τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης τραπεζικής ένωσης μεσοπρόθεσμα, με την συγκρότηση ενιαίου μηχανισμού τραπεζικής επιτήρησης μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να βρίσκεται «σε πλήρη λειτουργία κατά το 2013» τονίζοντας ότι «όλες οι τράπεζες» της ευρωζώνης πρέπει να τεθούν υπό την εποπτεία αυτού μηχανισμού, θέση στην οποία είναι αντίθετη η Γερμανία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: