Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Οι νέοι φόροι για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες

Τι θα φέρει το νέο νομοσχέδιο


Τα μέτρα θα επηρεάσουν περίπου 1,7 εκατομμύρια φορολογούμενους (φωτ. αρχείου)
Τα μέτρα θα επηρεάσουν περίπου 1,7 εκατομμύρια φορολογούμενους (φωτ. αρχείου)   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Πλήρη ανατροπή στο φορολογικό σύστημα που διέπει 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις και περίπου 700.000 κατ' επάγγελμα αγρότες επιφέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση και θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, αναφέρει το Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο.

Ανάμεσα στις φοροαπαλλαγές που καταργούνται είναι οι τόκοι των στεγαστικών δανείων για την πρώτη κατοικία, το ενοίκιο για την πρώτη κατοικία και για τα παιδιά που σπουδάζουν, τα δίδακτρα φροντιστηρίων, οι δωρεές και οι χορηγίες, όπως και οι δαπάνες για τις εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αντιθέτως διατηρούνται οι απαλλαγές για τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης και θα εκπίπτει το μέρος που ξεπερνά το 10% του φορολογητέου εισοδήματος. Ακόμη διατηρούνται οι απαλλαγές για τη διατροφή από τον ένα σύζυγο στον άλλο, οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία (κύριας και επικουρικής) και τα ασφάλιστρα ζωής, ασθένειας και προσωπικών ατυχημάτων.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο Βήμα της Κυριακής.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: