Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Έντονες βροχές και καταιγίδες Επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο


  (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το Σάββατο και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες, καθώς και τους ενισχυμένους νότιους ανέμους, έντασης 8 και τοπικά 9 μποφόρ στα πελάγη. Σε ισχύ από το πρωί της Κυριακής έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων, από το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας.

Το Σάββατο η ΕΜΥ προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, σταδιακά στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά Ελλάδα, πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και τις βραδινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο βόριο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία και Θράκη  και βαθμιαία στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία και την Κεντρική Στερεά Ελλάδα.

Ύφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας στις περισσότερες δυτικές και βόρειες περιοχές, ενώ θα εξασθενήσουν και οι άνεμοι. Εντούτοις, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, που θα εξασθενήσουν σταδιακά από την Τρίτη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το in.gr
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: