Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

«EXOYME ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ» ΛΕΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ REUTERS Αλέξης Τσίπρας: «Η Ελλάδα θυμίζει χώρα κατεστραμμένη από πόλεμο»



http://newpost.gr/post/164099/aleksis-tsipras-i-ellada-thymizei-xora-katestrammeni-apo-polemo/ 
Συνέντευξη στο πρακτορείο  Reuters παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε ότι ποτέ στην σύγχρονη Ιστορία της Ευρώπης δεν έχει γίνει τέτοιο «μακελειό» σε καιρό ειρήνης.
 
«Η Ελλάδα θυμίζει μια χώρα κατεστραμμένη από πόλεμο», είπε σε δραματικούς τόνους κ. Τσίπρας. 
Εάν αυτά τα μέτρα υιοθετηθούν, θα δώσουν τη χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία, τόνισε, καλώντας ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να σπάσουν την συγκυβέρνηση και να μην ψηφίσουν τα μέτρα. 
«Η κορυφαία προτεραιότητα μας αυτή τη στιγμή είναι η ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης.Δεν είναι ώρα για παιχνίδια, ούτε για να προκαλέσουμε πτώση της κυβέρνησης»  είπε, προσθέτοντας όμως ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να αντιμάχεται τα μέτρα. 
Σε σχέση με τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι δεν επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή. 
«Η χώρα είναι ήδη χρεοκοπημένη, απλώς οι τράπεζες δεν έχουν αφήσει να εκτραχυνθούν τα πράγματα, γιατί αν το κάνουν όλο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα θα απειληθεί με χρεοκοπία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Στην ερώτηση, τί θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας, δήλωσε ότι θα ακύρωνε το Μνημόνιο και θα επαναδιαπραγματεύονταν δανειακή σύμβαση, διεκδικώντας μια συνολική ευρωπαϊκή λύση, με συμμαχίες με χώρες του ευρωπαϊκού νότου, στην κατεύθυνση της λύσης που δόθηκε για το δημόσιο χρέος της Γερμανίας το 1953. Δηλαδή μια ευρωπαϊκή διάσκεψη με στόχο τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους όλων των χωρών της ευρωζώνης, με μορατόριουμ στην αποπληρωμή των τόκων, ρήτρα ανάπτυξης, ώστε να αποπληρώνεται το χρέος από οικονομία που βρίσκεται σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, και ταυτόχρονα θα διεκδικήσουμε ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ευρώπη. http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: