Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Αισιόδοξος ότι «περνάμε τον τελευταίο κάβο» δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς

«Ρεαλιστικό να πάρουμε όλη τη δόση»


«Σήμερα δεν επισημαίνουμε λάθη. Σήμερα διορθώνουμε όλα τα λάθη του παρελθόντος. Και χτίζουμε το αύριο» δηλώνει ο πρωθυπουργός
«Σήμερα δεν επισημαίνουμε λάθη. Σήμερα διορθώνουμε όλα τα λάθη του παρελθόντος. Και χτίζουμε το αύριο» δηλώνει ο πρωθυπουργός   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα «περνάει και τον τελευταίο κάβο» εκφράζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι είναι ρεαλιστικό να πάρει η χώρα ολόκληρη τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ και εξαιρετικά επικίνδυνο να δοθεί αυτή τμηματικά. Θέλουμε να βγούμε από την κρίση με τις δικές μας δυνάμεις και όχι κάθε τόσο να περιφέρουμε τον δίσκο «δώστε και σώστε», λέει χαρακτηριστικά.

Επίσης αναφέρει ότι μέχρι τις 18 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία για τα δημοσιονομικά και να έχει ξεπεραστεί η διαφορά ΕΕ- ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους.

«Μετά από αυτό είναι θέμα ημερών για να ψηφισθεί η νέα συμφωνία από τη Βουλή» τονίζει.

Τονίζει την ανάγκη για ρευστότητα λέγοντας πως «Δεν υπάρχει σύγχρονη οικονομία χωρίς ρευστότητα. Και τον τελευταίο χρόνο δεν υπάρχει ρευστότητα, λόγω του πλήγματος που δέχθηκαν οι ελληνικές τράπεζες από το 'κούρεμα' του ελληνικού χρέους. Αυτή η έλλειψη ρευστότητας θα ξεπεραστεί πολύ σύντομα» επισημαίνει.

Σε ό,τι αφορά εκείνους που τον επικρίνουν ότι πλέον εφαρμόζει όσα στο παρελθόν καταδίκαζε, ο Αντώνης Σαμαράς απαντά: «Τώρα ήλθε η ώρα να διορθώσουμε τα όποια λάθη. Και όχι μόνο των τελευταίων ετών, αλλά όλα τα λάθη που έγιναν στην Ελλάδα επί δεκαετίες. Αυτό κάνουμε.»

Ο πρωθυπουργός απαντά στην ερώτηση «ποια συμβουλή θα έδινε στον Αλέξη Τσίπρα» λέγοντας πως θα του έλεγε ότι «κάποτε ο λαϊκισμός απέδιδε. Τώρα διαλύει και τη χώρα και τα κόμματα που τον πυροδοτούν. Και κάτι ακόμα: ο εξτρεμισμός εκτρέφει τον αντίθετο εξτρεμισμό».

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη που παραχωρεί o κυβερνητικός εκπρόσωποςΣίμος Κεδίκογλου στην εφημερίδα Real Νews, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, μετά την ψήφιση των μέτρων.

Δηλώνει ότι όλοι οι υπουργοί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και ταυτόχρονα τον αγώνα για την επίτευξη του κοινού στόχου και προσθέτει πως «δεν υπάρχει μονιμότητα στις υπουργικές θέσεις».

Τονίζει ακόμα πως το «κούρεμα του χρέους» δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα της κυβέρνησης, αλλά λέει «ναι» σε χαμηλότερα επιτόκια και μετακύλιση του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων που διακρατεί η ΕΚΤ. 
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: