Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Αποκλείει το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας ο Σόιμπλε

«Άσκοπη η σεναριολογία»


H σεναριολογία γύρω από ελληνική έξοδο από το ευρώ είναι άσκοπη, υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών
H σεναριολογία γύρω από ελληνική έξοδο από το ευρώ είναι άσκοπη, υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών   (Φωτογραφία:  Reuters )

Σιγκαπούρη
Ελληνική χρεοκοπία «δεν πρόκειται να συμβεί», λέει -ίσως για πρώτη φόρα τόσο κατηγορηματικά- ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η σεναριολογία γύρω από ελληνική έξοδο από το ευρώ είναι «άσκοπη», τόνισε επίσης ο Γερμανός υπουργός.

«Δεν έχει κανένα νόημα να εικοτολογούμε για έξοδο της Ελλάδας» από το κοινό νόμισμα υπογράμμισε την Κυριακή μιλώντας σε εκπροσώπους εταιρείων Σιγκαπούρης και Γερμανίας στη Σιγκαπούρη, όπως μεταδίδει το Reuters. Tέτοιο ενδεχόμενο θα έβλαπτε τόσο την ίδια τη χώρα όσο και την Ευρωζώνη συνολικά, επανέλαβε.

H Ελλάδα, επισήμανε, πρέπει να κάνει «πολύ σοβαρές μεταρρυθμίσεις, πράγμα επώδυνο». «Όλοι εμπιστεύονται πως η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

Το Βερολίνο, σημείωσε, θα υποστηρίξει την Αθήνα στην πορεία της «να γίνει ανταγωνιστική» και να δημιουργήσει ένα λειτουργικό σύστημα δημόσιας διοίκησης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: