Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Ο Παπακωνσταντίνου «έθαψε» τη λίστα Λαγκάρντ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣhttp://newpost.gr/post/162105/o-papakonstantinoy-ethapse-ti-lista-lagkarnt/
Επιστολή με την οποία αφήνει σαφείς αιχμές κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου απέστειλε προς τους οικονομικούς εισαγγελείς ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αφού γνωστοποιεί ότι δεν βρέθηκε πρωτόκολλο καταχώρησης της «λίστας Λαγκάρντ» στο υπουργείο Οικονομικών.

Η επιστολή του κ. Στουρνάρα απαντά στην παραγγελία των εισαγγελέων για τη διαβίβαση, στο γραφείο τους, των συνοδευτικών εγγράφων και του εγγράφου πρωτοκόλλησης της επίμαχης λίστας, που είχε παραδοθεί από την Κριστίν Λαγκάρντ, τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, στον έλληνα ομόλογό της, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Στην επιστολή του ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι έπειτα από διερεύνηση στο εμπιστευτικό πρωτόκολλο του γραφείου του υπουργού δεν προκύπτει κανένα στοιχείο περί καταχώρισης ψηφιακού δίσκου (CD).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από δικαστικές πηγές, το έως τώρα συγκεντρωθέν υλικό αποδεικνύει ότι το επίμαχο CD παραδόθηκε στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών με επίσημο έγγραφο και αριθμό πρωτοκόλλου από τις γαλλικές αρχές.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης και Γιάννης Διώτης.http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: