Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Κλείνει 16 καταστήματα η Citibank...




Στο κλείσιμο 16 καταστημάτων στην Ελλάδα προχωρεί η Citibank, ενώ παράλληλα «τρέχει» πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 170 περίπου στελεχών της.

Σε ανακοίνωση της με αφορμή το γεγονός αυτό επισημαίνει ότι «με..
. δεδομένο το σημερινό επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον, που απαιτεί προσαρμοστικότητα, ευελιξία και αποφασιστικούς χειρισμούς, η Citi Ελλάδας προχωρά σε εκλογίκευση του μεγέθους του δικτύου καταστημάτων της, διατηρώντας 21 καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Με το κλείσιμο των 16 καταστημάτων η Citibank περιορίζει τις δραστηριότητές της στην Αθήνα, αφού τα μόνα υποκαταστήματα εκτός Αθηνών που θα συνεχίσουν να λειτουργούν είναι δύο στη Θεσσαλονίκη.

Στα 16 καταστήματα συμπεριλαμβάνονται και σημεία εξυπηρέτησης στην Αθήνα, τα οποία θα «συγχωνευθούν» με πιο κεντρικά καταστήματα. Μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου, η τράπεζα θα διαθέτει συνολικά μόλις 21 καταστήματα στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 19 θα βρίσκονται στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία 2 χρόνια η Citi έχει επικεντρώσει τις λειτουργίες της στα επενδυτικά και καταθετικά προϊόντα, καθώς και στις πιστωτικές κάρτες.

Πηγές της τράπεζας σημειώνουν ότι το επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον καθιστούν αναγκαία μία τέτοια εξέλιξη και τονίζουν ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας και η ευρύτερη χρήση του remote banking, είτε πρόκειται για internet ή mobile banking, κάνει πιο εύκολη την εξυπηρέτηση των πελατών.

H Citi Ελλάδας, αναφέρει στην ανακοίνωση, ότι «στηρίζει τους εργαζομένους των οποίων η θέση καταργείται ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, μέσω ενός συνολικούπρογράμματος που δεν περιορίζεται στο χρηματικό σκέλος, αλλά περιλαμβάνει χρονική επέκταση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και επιπλέον συμβουλευτικέςυπηρεσίες, προκειμένου να διαχειριστούν αυτή τη σημαντική αλλαγή στη ζωή τους»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: