Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Πρόταση για δημιουργία κέντρων εξυπηρέτησης φορολογούμενων σε νησιά

Σε αντικατάσταση των ΔΟΥ


(φωτ.αρχείου)
(φωτ.αρχείου)   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Την δυνατότητα να δημιουργηθούν και να συστεγαστούν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων και Επιχειρήσεων (ΚΕΦΕ) στα νησιωτικά επιμελητήρια ή σε χώρους των δήμων, να αποτελούν πολυκέντρα εξυπηρέτησης και να προσφέρουν υπηρεσίες των ΔΟΥ, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ δήλωσαν ότι θα εξετάσουν, από κοινού, οι υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ι. Βρούτσης και Οικονομικών Ι. Στουρνάρας στη συνάντησή τους με τους δημάρχους των νησιών.

Στις συναντήσεις με τους δημάρχους νησιών του Αιγαίου, του Ιονίου και του Αργοσαρωνικού συμμετείχε και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης, ως εκπρόσωπος του εμπορικού κόσμου των νησιών.

Η σχετική πρόταση, την οποία αποδέχθηκαν οι υπουργοί, έγινε από την ΕΣΕΕ η οποία επίσης ζήτησε σε κάθε περίπτωση να διασφαλιστεί η εξυπηρέτηση των νησιωτών και να σεβαστούν οι υπηρεσίες των αρμόδιων υπουργείων τη νησιωτικότητα και τις ιδιαιτερότητές της και να μην ανασταλεί η λειτουργία καμίας ΔΟΥ πριν ολοκληρωθούν και δοκιμαστούν τα δύο στάδια της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης των φορολογουμένων και μετά την οριστική κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: