Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Τι είπαν Σαμαράς -Κουβέλης στο... αποχαιρετιστήριο τηλεφώνημά τους...




Μια σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη που έγινε χθες στις έξι το απόγευμα σε καλό κλίμα αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, αναδεικνύει το μέγεθος του...
αδιεξόδου στις σχέσεις των δυο κυβερνητικών εταίρων ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός με δική του πρωτοβουλία τηλεφώνησε στον κ. Κουβέλη και προσπάθησε να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του σε σχέση με τα εργασιακά και την πιθανότητα να βάλει νερό στο κρασί του και να υποχωρήσει από την θέση της μη ψήφισης .

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ταυτόχρονα στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ότι ο ίδιος δεν έχει άλλες δυνατότητες να υποχωρήσει κι έχει εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες πολιτικής διαπραγμάτευσης. Ο σύντομος διάλογος που είχαν επί της ουσίας ήταν χαρακτηριστικός

ΣΑΜΑΡΑΣ: «Προσωπικά ότι ήταν δυνατόν να κάνω το έκανα. Δεν μπορώ να αλλάξω κάτι ...»

ΚΟΥΒΕΛΗΣ: «Κι εγώ έχω επαναλάβει δημοσίως τις θέσεις μας. Εχω κάνει δηλώσεις και δεν μπορώ να αλλάξω στάση. Είμαι ήρεμος...»

Να σημειωθεί ότι όλη τη χθεσινή ημέρα, ο κ. Κουβέλης και τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ επιχειρούσαν να διαψεύσουν την τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, την οποία το Μέγαρο Μαξίμου είχε διαρρεύσει από νωρίς το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πάντως, που έχει αποφασίσει ότι το κόμμα του θα ψηφίσει «παρών» στα εργασιακά αντιμετωπίζει την πιθανότητα μιας «μίνι-ανταρσίας» στο κόμμα του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο από τους βουλευτές του προσανατολίζονται να μην ακολουθήσουν την επίσημη κομματική γραμμή και πιθανότατα να υπερψηφίσουν τα εργασιακά.

Πρόκειται για βουλευτές που εκλέγονται στο λεκανοπέδιο και σε κατ' ιδίαν συζητήσεις εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την στάση του κόμματος. Για την ακρίβεια θεωρούν ότι η υπερψήφιση των δημοσιονομικών μέτρων ύψους 13,5 δισ. είναι πολύ πιο οδυνηρή επιλογή από την ψήφιση των εργασιακών και πιστεύουν ότι δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η κυβερνητική συνεργασία των τριών κομμάτων εξαιτίας αυτού του λόγου.

Πάντως, μέχρι στιγμής αποφεύγουν να τοποθετηθούν δημοσίως και είναι άγνωστο αν θα πραγματοποιήσουν την απειλή τους για την οποία μιλούν μόνο σε «πηγαδάκια» στη Βουλή.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: