Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Έτοιμος να «κόψει τις γέφυρες» με την ΔΗΜΑΡ ο Ευάγγελος Βενιζέλος



etoimos-na-kopsei-tis-gefyres-me-tin-dimar-o-eyaggelos-venizelos 
«Δεχόμαστε λυσσαλέα επίθεση από εργολάβους του είδους, που θέλουν να διαλύσουν τοΠΑΣΟΚ», λέει συνεχώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος στους συνεργάτες του και ως εκ τούτου σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του με μεγάλη προσοχή σε μια προσπάθεια να αντικρούσει τα «πυρά» που εκτοξεύονται εναντίον του.

Πέρα από το εσωκομματικό μέτωπο που τον απασχολεί, πρώτα από όλα τον ενδιαφέρει η βιωσιμότητα της κυβέρνησης- με ή χωρίς τη ΔΗΜΑΡ, εναντίον της οποίας, αναμένεται να εξαπολύσει επιθέσεις, «κόβοντας τις γέφυρες».

Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτίθεται να «μηδενίσει το κοντέρ» και να αρχίσει από την αρχή. 
 
Σύμφωνα με συνεργάτες του, το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι η ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση των μέτρων και του προϋπολογισμού.

«Θα είναι μια ομιλία αφετηρία με μηνύματα εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ. Μια ομιλία που θα καθορίζει επ’ ακριβώς τον αστικό πολιτικό χώρο, το λεγόμενο αστικό τόξο που παράλληλα ταυτίζεται με την αστική δημοκρατία, την οικονομία και την κοινωνία. Μια κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου», αναφέρουν οι άμεσοι συνομιλητές του. 

Θα είναι αφετηρία και ορόσημο μαζί  η ομιλία του, γιατί θα περιγράψει την επόμενη ημέρα στη χώρα,  βάζοντας στη θέση που τους αναλογεί τα κόμματα, τους αρχηγούς τους και τις ευθύνες τους.

Ταυτόχρονα ο κ. Βενιζέλος θα καταστήσει τη ΔΗΜΑΡ υπεύθυνη για την κυβερνητική κρίση, καλώντας την ακόμη και να παραιτηθεί των ευθυνών της, κάτι που αναμένει να συμβεί από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Φώτης Κουβέλης, και για αυτό δηλώνουν συνεργάτες του στην Αγίου Κωνσταντίνου,  πως είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν την «πράσινη» επίθεση που θα δεχτούν.
 
Στο ΠΑΣΟΚ με βάση τις εξελίξεις που περιμένουν δηλώνουν οι συνομιλητές του κ.Βενιζέλου ότι η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται σε πολύ χειρότερη θέση από το ΠΑΣΟΚ επί της ουσίας, γιατί είναι εγκλωβισμένη, με κίνδυνο  όπως λένε «να γίνει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ».
 
Εκτός από την πολιτική τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου- έτσι όπως την εννοούν στο ΠΑΣΟΚ, με την ομιλία του στη βουλή, στην Ιπποκράτους προετοιμάζονται για να μπούνε πιο ενεργά στηνκυβέρνηση

Ήδη -προφανώς επειδή γνωρίζουν λόγο της συγκατοίκησης με τη ΝΔ – διαρρέουν ότι μετά την ψήφιση των μέτρων, ο Αντώνης Σαμαράς  θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό με την υπογραφή πράσινων υπουργών και την τοποθέτηση σε ρόλο αντιπροέδρου άνευ υπουργείου του κ. Βενιζέλου, ενώ θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση νέος εκλογικός νόμος.
 
Σε κομματικό επίπεδο, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να προχωρήσει σε ρήξεις όπως λέει με το παρελθόν, και στην πορεία προς το συνέδριο (αν τελικά γίνει το Φεβρουάριο και δεν αναβληθεί για αργότερα) θα ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τα στελέχη, του στέλνοντας το μήνυμα  που θέλει: «όλοι μαζί ή ο καθένας απ αυτούς που δεν θέλουν να αναλάβουν  τις ευθύνες τους να φύγουν».

Η αρχή λένε έγινε προχθές στη συνεδρίαση της Κ.Ο όταν μίλησε ρίχνοντας ανοικτά το μπαλάκι στους επικριτές του μιλώντας  για «ξεχωριστούς  δρόμους  και χωρισμούς».
Οι αναφορές αυτές θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση το επόμενο διάστημα που σημαίνει πολύ απλά, ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να κινείται στα όρια του.


Θε.Δα

Δεν υπάρχουν σχόλια: