Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Κατ' ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού με Ευ.Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη

Αναζητώντας σύγκλιση


Στιγμιότυπο από παλαιότερη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων
Στιγμιότυπο από παλαιότερη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε ανοιχτή γραμμή με τους κυβερνητικούς εταίρους βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναζητώντας σύγκλιση εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή για το πακέτο μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ, αλλά και της ψήφισης του προϋπολογισμού, που δοκιμάζουν τις αντοχές του κυβερνητικού συνασπισμού.
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στη Βουλή στις 16:00. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε στις 16:45 περίπου.
Στις 8 το βράδι θα γίνει η συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη.
Οι συναντήσεις έρχονται μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Σαμαράς έστειλε το μήνυμα «πως δεν μπορούμε πια να κάνουμε πίσω», λέγοντας ότι «οφείλουμε να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή».
Με το βλέμμα στη Δημοκρατική Αριστερά κάλεσε τα κόμματα της συγκυβέρνησης να στηρίξουν τα μέτρα.
«Καταλαβαίνω ότι κάποιοι, που είμαστε, τώρα μαζί διστάζουν. Κάνω έκκληση να προχωρήσουν μαζί μας μέχρι το τέλος. Πώς μπορούμε να κάνουμε πίσω, τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να βγούμε από την κρίση» δήλωσε.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης αρνείται να υπερψηφίσει το νέο πακέτο μετά την οριστική απόφαση της κυβέρνησης να φέρει τα μέτρα σε ένα άρθρο, χωρίς να διαχωρίσει τα εργασιακά.
Ο κ. Σαμαράς είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά το πρωί της Κυριακής με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: