Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Η απάντηση του Μυλόπουλου

«Συκοφαντικές» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, κάνοντας λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των εκλογών στο Εργατικό Κέντρο.

«Η απώλεια της ψυχραιμίας είναι πολύ κακός σύμβουλος. Όταν, μάλιστα, αυτή συνοδεύεται από πολιτικές σκοπιμότητες, παραμονές εκλογών στο Εργατικό Κέντρο, μπορεί να οδηγήσει, δυστυχώς, μέχρι την κακοήθεια» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μυλόπουλος.
«Οι υποκινητές της επί σχεδόν δύο μήνες ομηρίας του ΑΠΘ, οι «εργατοπατέρες» οι οποίοι στην πλάτη των απλών εργαζομένων και σε βάρος του Πανεπιστημίου και των 70.000 φοιτητών μας υπηρετούν προσωπικές ατζέντες και αλλότρια συμφέροντα, οι άνθρωποι που καλλιέργησαν προσδοκίες στους εργαζόμενους για μονιμοποίηση και παχυλές αμοιβές σε εποχή κρίσης, οι ηθικοί αυτουργοί της επί οχτώ εβδομάδες παράνομης κατάληψης του Κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ και της πρόσφατης τρίωρης «αιχμαλωσίας» των Πρυτανικών Αρχών, των μελών της Συγκλήτου και των εργαζομένων της Επιτροπής Ερευνών, με δυο λόγια οι εκπρόσωποι του συστήματος που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή δεινή θέση, καταφεύγουν τώρα στο ψέμα και στη συκοφαντία για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα» επισημαίνει.
Όπως αναφέρει ο κ.Μυλόπουλος, «το ΑΠΘ, το οποίο στήριξε εξαρχής το θεσμικό αίτημα των εργολαβικών εργαζομένων, υπέβαλε εγκαίρως συγκεκριμένη πρόταση για εκτόνωση της κρίσης και επιστροφή των απεργών στην εργασία τους, με την προϋπόθεση να εφαρμοστεί ό,τι ο νόμος προβλέπει για τις συμβάσεις και τις αμοιβές τους».

«Η αδιαλλαξία και ο μαξιμαλισμός, όμως, κυριάρχησαν και η πρόταση αυτή απορρίφθηκε. Οι υπεύθυνοι γι’ αυτό ας απολογηθούν τώρα στους εργαζόμενους και στην ελληνική κοινωνία για τα πεπραγμένα τους» καταλήγει του ο κ. Μυλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: