Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα ζητεί από ΕΕ - Γερμανία ο Σρέντερ...



Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος ωστόσο τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας και περιορισμού του δημόσιου τομέα.

Στο ...
βαθμό που αυτό θα συμβεί, δικαίως προσφέρει η Ευρώπη στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο, σημειώνει ο πρώην καγκελάριος σε συνέντευξή του στην «Neue Osnabrücker Zeitung» προσθέτοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να υπερασπιστεί ανοιχτά τη βοήθεια προς την Αθήνα.

«Θέλω περισσότερη ειλικρίνεια», τονίζει ο κ. Σρέντερ, σε ό,τι αφορά στην επιβάρυνση που συνεπάγεται για τον προϋπολογισμό της Γερμανίας η στήριξη της Ελλάδας και αναφερόμενος στην προοπτική της ενωμένης Ευρώπης, εξηγεί ότι θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός της δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής, καθώς δεν αρκεί ο συντονισμός της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ.

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ προειδοποιεί ακόμη τη γαλλική κυβέρνηση να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και να πάρει μέτρα. Η Γαλλία έχει διαρθρωτικά προβλήματα ανταγωνιστικότητας, υποστηρίζει και τονίζει ότι κάποιες από τις αποφάσεις που έλαβε ο Φρανσουά Ολάντ ο ίδιος δεν θα τις έπαιρνε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: