Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων Πέντε ζητήματα έθεσε ο Αλ.Τσίπρας στη συνάντηση με τους Έλληνες εφοπλιστές


Η ελληνική ναυτιλία πρέπει να διατηρήσει τον πρωτεύοντα ρόλο της παγκοσμίως, τόνισε ο κ. Τσίπρας
Η ελληνική ναυτιλία πρέπει να διατηρήσει τον πρωτεύοντα ρόλο της παγκοσμίως, τόνισε ο κ. Τσίπρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Mε το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μια συνάντηση που είχε χαρακτήρα αμοιβαίας ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι «η ελληνική ναυτιλία πρέπει να διατηρήσει τον πρωτεύοντα ρόλο της παγκοσμίως» και ότι ταυτόχρονα αυτό πρέπει «να αντιστοιχεί σε αυξημένο όφελος για το σύνολο της κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας».

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τον κ. Τσίπρα και οι βουλευτές Γιώργος Σταθάκης (υπεύθυνος ΕΕΚΕ Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων) και Θοδωρής Δρίτσας (υπεύθυνος τμήματος Ναυτιλίας), η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τα εξής πέντε ζητήματα:

  • Της φορολόγησης των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και της αύξησης των εσόδων από αυτές.
  • Της συμβολής της ναυτιλίας στην ανασυγκρότηση της ναυπηγικής βιομηχανίας.
  • Του θαλάσσιου τουρισμού, σε σχέση με τις μαρίνες, την ανάπτυξη του κλάδου και την αύξηση των φορολογικών εσόδων.
  • Τα εργασιακά και το μισθολόγιο στην ελληνόκτητη ποντοπόρο ναυτιλία των κατώτερων πληρωμάτων με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών.
  • Την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να ξεπεραστούν τα εμπόδια για την πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων.
* Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους του δήμου Λήμνου και φορείς του νησιού.
    Newsroom ΔΟΛ

    Δεν υπάρχουν σχόλια: