Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Για 1,3 εκατ. ευρώ της συζύγου του Στη Δικαιοσύνη ο Γιάννος Παπαντωνίου για ανειλικρινή δήλωση «πόθεν έσχες»


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Μετά τον πρώην υπουργό της ΝΔ Γιώργο Βουλγαράκη, ήρθε η σειρά του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου να απολογηθεί ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης, παραπεμπόμενος από τους βουλευτές της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών για ανειλικρινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

Ο κ. Παπαντωνίου ελέγχεται για την απόκρυψη από τη δήλωση «πόθεν έσχες» του, καταθέσεων ύψους 1,3 εκατ. ευρώ της συζύγου του στην Ελβετία, οι οποίες περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ. Οι εξηγήσεις του πρώην υπουργού ότι δεν είχε ενημερωθεί για την πρωτοβουλία αυτή της συζύγου του, δεν έπεισαν την Επιτροπή, ενώ και ο οικονομικός εισαγγελέας έχει διατάξει έρευνα σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Παπαντωνίου.

Η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών, εξέτασε και την περίπτωση της δήλωσης «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού της ΝΔ Πέτρου Δούκα, ο οποίος το οικονομικό έτος 2010 εμφανίζεται να δηλώνει μειωμένες τις τραπεζικές του καταθέσεις κατά 1 εκατ. ευρώ, χωρίς να εξηγεί την αιτία της μείωσης αυτής.

Ο κ. Δούκας επιμένει πως το ποσόν αυτό έχει επανακατατεθεί σε επενδυτικό λογαριασμό -κάτι που καταγράφεται στο «πόθεν έσχες» του. Παρ' ότι η Επιτροπή εμφανίζεται να έχει πεισθεί για τις εξηγήσεις του κ. Δούκα, ο φάκελός του θα σταλεί στον οικονομικό εισαγγελέα για την τελική του κρίση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: