Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία Για σκευωρία μίλησε ο Β.Παπαγεωργόπουλος, την Τρίτη η πρόταση του εισαγγελέα


O Β.Παπαγεωργόπουλος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του καταλογίζονται
O Β.Παπαγεωργόπουλος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του καταλογίζονται   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Θεσσαλονίκη
Με την απολογία του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία στην πολύκροτη δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο στον κεντρικό δήμο, που διεξάγεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη το πρωί με την πρόταση του εισαγγελέα τής έδρας Βασίλη Χαλντούπη.

Κατά την μαραθώνια απολογία του, που ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί και διήρκεσε έως τις 3 το απόγευμα, με ενδιάμεση διακοπή μίας ώρας, ο Β. Παπαγεωργόπουλος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του καταλογίζονται.

Χαρακτήρισε «παιδικό παραμύθι» τους ισχυρισμούς του βασικού κατηγορούμενου, πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, για τον οποίο είπε ότι «έκλεβε» και πριν αναλάβει το δημαρχιακό θώκο, επιτέθηκε με σφοδρότητα στην οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασίας Τσεμπερά, θεωρώντας το πόρισμά της αναξιόπιστο και μίλησε για σε βάρος του σκευωρία με στόχο την πολιτική του εξόντωση.

Διακήρυξε την αθωότητά του προσπαθώντας να αντικρούσει τις βαρύτατες πράξεις που τον βαρύνουν. «Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχω βάλει στη ζωή μου έστω ένα ευρώ παράνομα στην τσέπη μου. Ποτέ δεν έπιασα χρήματα του δήμου στα χέρια. Αν βρούνε ότι έχω έστω ένα ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού θα πέσω από το Λευκό Πύργο», είπε κατά την απολογία του.

Επέμεινε ότι η δημοτική αρχή δεν είχε τη δυνατότητα να ανακαλύψει την υπεξαίρεση, αποδίδοντας ευθύνες στην Εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Υπεραμύνθηκε δε των ισχυρισμών του μόλις αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο.

Κάλυψε τέλος τους κατηγορούμενους πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών για τους οποίους παρατήρησε ότι είναι όλοι τους έντιμοι άνθρωποι και προσωπικότητες της πόλης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: