Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Με απειλές δεν λύνονται τα προβλήματα...



 Tι απαντούν στον Κεδίκογλου, οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς...
«Με απειλές δεν λύνονται τα προβλήματα» απαντούν στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ο ... κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε μήνυμα στους «πρωτεργάτες των κινητοποιήσεων να συμμορφωθούν μέχρι αύριο με τις δικαστικές αποφάσεις, σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου».

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ (ΗΣΑΠ- Τραμ), που πραγματοποιούν στάση εργασίας μέχρι τις 4 μμ, συνεδριάζουν το μεσημέρι της Τετάρτης, προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ Βασίλης Σταθούσης καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις και τις απειλές της κυβέρνησης ενάντια στους απεργούς της ΣΤΑΣΥ και τον βίαιο τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις. Προτείνει στην κυβέρνηση να υπάρξει μια «εκεχειρία» τριών μηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας να τεθούν σε διάλογο τόσο τα προβλήματα των συγκοινωνιών όσο και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Λειτουργίας στο Μετρό), Αντώνης Σταματόπουλος δηλώνει πως «τέτοιες απειλές δεν μας φοβίζουν» και προσθέτει: «Απολυμένοι είμαστε από την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο. Έχουμε υποστεί μείωση προσωπικού από μετατάξεις και απολύσεις, μας έχουν εξαθλιώσει οικονομικά και εργασιακά, τώρα μας απειλούν και με απολύσεις».

Αργά το μεσημέρι και οι εργαζόμενοι στο μετρό θα αποφασίσουν για το ποια στάση θα κρατήσουν.

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προσέφυγε και σήμερα κατά των κινητοποιήσεων, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: