Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Έντονες αντιδράσεις Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν οι 35 της κατάληψης στο υπουργείο Εργασίας


Κόσμος με μέλη του ΠΑΜΕ βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών
Κόσμος με μέλη του ΠΑΜΕ βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των 35 ατόμων από την κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας και τα επεισόδια που ακολούθησαν με πέντε τραυματίες. Όπως έγινε γνωστό, οι 35 κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές. Το πρωί της Πέμπτης θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ το ΠΑΜΕ δίνει «ραντεβού» για τις 8.00 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως.

Την Τετάρτη η λεωφόρος Αλεξάνδρας παρέμεινε κλειστή, στο ρεύμα προς Πατησίων, έως λίγο πριν από τις 11 το βράδυ από συγκεντρωμένους έξω από τη ΓΑΔΑ. Η συγκέντρωση είχε ξεκινήσει το μεσημέρι και κορυφώθηκε, από πλευράς προσέλευσης, αργά το απόγευμα.

14 φωτογραφίες
Στη ΓΑΔΑ μετέβη το απόγευμα η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, καθώς και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Δημήτρη Στρατούλη, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συνδικαλιστών.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έκανε το απόγευμα την ακόλουθη δήλωση:

«Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων. Οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν. Λυπάμαι, γιατί κάποιοι με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων στήνουν σκηνικό έντασης και βίας. Οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων. Ας γνωρίζουν, όμως, ότι τέτοιες πρακτικές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στρέφονται εναντίον της ίδιας της κοινωνίας».

«Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την εισβολή στο υπουργείο Εργασίας.

Το ΚΚΕ κατήγγειλε «τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις, την άγρια επίθεση που δέχτηκαν δεκάδες συνδικαλιστές εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών από δυνάμεις των ΜΑΤ στο υπουργείο Εργασίας, οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση «επιχειρεί να υποτάξει το εργατικό κίνημα και να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους».

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μέλη του ΠΑΜΕ βρέθηκαν αντιμέτωπα με δυνάμεις των ΜΑΤ που τους απομάκρυναν κάνοντας και περιορισμένη χρήση χημικών και σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών τραυματίστηκαν δύο άτομα. Την ίδια ώρα αστυνομικοί απομάκρυναν από το γραφείο του υπουργού Εργασίας περίπου 35 μέλη του ΠΑΜΕ που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: