Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

"Κουρεμένα¨ από 8% έως 20% θα πληρωθούν τα χρέη του ΕΟΠΥΥ...




«Κούρεμα» θα υποστούν τα παλαιά χρέη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Η διαδικασία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα με το «κούρεμα» επί των...
οφειλομένων να κυμαίνεται από 8% έως 20% ανάλογα με τον προμηθευτή (φάρμακα, υλικά, εξετάσεις κοκ)

Η απόφαση ελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Μάριος Σαλμάς.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ευρύτατη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, όπου συμμετείχαν ο υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο γενικός γραμματέας, κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ, κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, οι διοικητές όλων των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία έχουν συμβληθεί στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε αυτή τη συνάντηση ορίστηκαν οι διαδικασίες υλοποίησης των αποφάσεων της εξόφλησης των παλαιών –προ του 2012- χρεών ενώ διαμορφώθηκε το χρονοδιάγραμμα για τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, ώστε να εξασφαλιστεί η αναγκαία ρευστότητα για την εξόφληση των υποχρεώσεων του Οργανισμού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: