Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Προανήγγειλαν κλήση του Βενιζέλου για κατάθεση στην Προανακριτική...



Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν λίγο νωρίτερα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλαν την κλήση του Ευάγγελου Βενιζέλου για κατάθεση ενώπιον της προανακριτκής επιτροπής της Βουλής που ... θα διερευνήσει τις πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, Σταύρος Κοντονής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Θοδωρής Δρίτσας, μαζί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, επανέφεραν τη δέσμευση του κόμματός τους για μια εξεταστική επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει πολιτικές ευθύνες προσώπων "που διεκδίκησαν πολιτική κάλυψη".
Όπως διευκρίνισαν, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, καθώς, όπως είπαν, υπάρχουν πρόσωπα που λόγω των πολιτικών τους ιδιοτήτων διεκδίκησαν πολιτική κάλυψη.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε ότι θα καλέσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να καταθέσει στην επιτροπή. Ανέφερε επιπλέον πως "αποτελεί μείζον θέμα για μας ότι στέλεχος του ΣΔΟΕ που ήταν αρμόδιο για τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή απευθύνθηκε στο κλιμάκιο του ΔΝΤ που βρίσκεται στην Ελλάδα ζητώντας στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ και τα στελέχη του ΔΝΤ ευσχήμως το αποθάρρυναν να τα αναζητήσει, λέγοντάς του ότι το θέμα το χειρίζεται η κυβέρνηση".

Σε ό,τι αφορά την προακαταρκτική επιτροπή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπαν ότι "αν υπάρχουν νέα δεδομένα θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε νέες πρωτοβουλίες προκειμένου να αποδοθούν ποινικές και πολιτικές ευθύνες υπέρ της διεύρυνσης του ελέγχου της υπόθεσης".

Ο Θ.Δρίτσας αναφέρθηκε, επίσης, σε πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ "να συσταθεί ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα ενισχύεται με πόρους από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, χρήματα που δεν θα πηγαίνουν για να καλύπτουν τις ανάγκες των δανειστών μας αλλά θα ισοσκελίζουν τις μεγάλες επιβαρύνσεις που έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία και ειδικά τα φτωχά κοινωνικά στρώματα".


Δεν υπάρχουν σχόλια: