Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Γεωργάρας: Κατέθεσα 70 εκατομμύρια ευρώ στον λογαριασμό του Λαυρεντιάδη...



Ως «μπροστινό» του προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη εμφάνισε τον εαυτό του στην ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, με ένταλμα της οποίας προσήχθη μαζί με άλλα τέσσερα άτομα ενώπιον της, ο 82χρονος νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας ΕLFE, Γιώργος Γεωργάρας.

Ο...
γηραιός κατηγορούμενος που συνελήφθη καθώς θεωρήθηκε ύποπτος φυγής, είναι κατηγορούμενος για τη μεγάλη υπόθεση της Proton Bank καθώς φέρεται να πήρε 19 εκατομμύρια ως δάνειο για κεφάλαιο κίνησης της εταιρίας με επισφαλείς για την τράπεζα όρους την περίοδο της προεδρίας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, όπως αναφέρει το capital.gr.

Παράλληλα φέρεται να τοποθέτησε, αυτά τα 19 εκατομμύρια, μαζί με άλλα 54 εκατομμύρια σε λογαριασμό του Λαυρεντιάδη. Τα 54 εκατομμύρια είχε πάρει ως δάνειο από την Proton άλλος κατηγορούμενος για δήθεν εξαγορά της ELFE.

Το σύνολο των επισφαλών δανείων για τα οποία κατηγορείται ο επιχειρηματίας και οι συνεργάτες του είναι 701 εκατομμύρια και στο πόρισμα του ο εισαγγελέας Δραγάτσης (πάνω στο οποίο στηρίχθηκε το κατηγορητήριο) αναφέρει πώς αυτά τα χρήματα ουσιαστικά έκαναν κύκλο για να καταλήξουν στον ίδιο τον επιχειρηματία.

«Τα έδωσα πίσω»

Αυτή δε την πτυχή φέρεται να επιβεβαίωσε στην απολογία του 82χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος στις 21/09/10 επέστρεψε 70 εκατομμύρια , όπως φέρεται να είπε, σε προσωπικό λογαριασμό του κ. Λαυρεντιάδη στην Proton (βάσει ειδικού πληρεξούσιου χωρίς ημερομηνία που συντάχθηκε από βρετανική Δικηγορική εταιρία). Τα χρήματα αυτά φέρονται να στάλθηκαν αμέσως μετά σε λογαριασμό του επιχειρηματία σε Ελβετική τράπεζα.

Η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας άφησαν τελικά ελεύθερο τον 82χρονο με εγγύηση 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Απολογούνται οι υπόλοιποι

Το πρωί θα απολογηθούν στην ανακρίτρια και οι άλλοι 4 συλληφθέντες για την ίδια υπόθεση. Συγκεκριμένα οι:

Αντώνης Ρογκόπουλος, Βασίλης Καραμούζης, Ιωάννα Τόρη, Ηλίας Μακρής. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στην ανακρίτρια και να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Η ανακρίτρια πάντως έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τον Πέτρο Κυριακίδη, τον γιό του Γιώργο Κυριακίδη, τον Περικλή Λίβα, σύζυγο της νομικής συμβούλου του ομίλου Λαυρεντιάδη, Ελένης Σκούρα, η οποία επίσης καταζητείται. Έτσι αυτή τη στιγμή αναζητούνται συνολικά 4 άτομα, ενώ στις φυλακές κρατούνται άλλα 7 για την υπόθεση της Proton....

Δεν υπάρχουν σχόλια: