Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Περιμένοντας την τρόικα Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών παρουσία του πρωθυπουργού


  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Στο υπουργείο Οικονομικών μετέβη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο, για την προετοιμασία της επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Στη σύσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνος Τσακλόγλου.

Η επίσκεψη της τρόικας θα κρίνει κατά πόσον θα εκταμιευθούν οι δύο δόσεις δανείου που εκκρεμούν, 2,8 δισ ευρώ (για το Μάρτιο) και 6 δισ ευρώ.

Προαπαιτούμενο για τα 2,8 δισ ευρώ είναι να συμφωνηθεί το σχέδιο για την κινητικότητα στο δημόσιο που αποτελεί και το μεγαλύτερο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, την Πέμπτη, η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα για να συνεχίσει τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, επαναλαμβάνοντας ότι κατά τις συνομιλίες μέσα στο Μάρτιο έχει καταγραφεί πρόοδος.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: