Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Στη ρεβάνς του 4-1 Η Ρεάλ ψάχνει το... ακατόρθωτο κόντρα στην Ντόρτμουντ


  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Με τις ρεβάνς των ημιτελικών, συνεχίζεται, το Champions League. Την Τρίτη, η Ρεάλ Μαδρίτης θα υποδεχθεί την Ντόρτμουντ, στον σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς για τους «μερένχες», που καλούνται να φτάσουν στην υπέρβαση και να ανατρέψουν το εκπληκτικό 4-1, σκορ με το οποίο ηττήθηκαν στην Γερμανία.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει αποδείξει ότι «ζει» για ανάλογες προκλήσεις και με δεδομένο ότι δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, θα παρατάξει την ομάδα του με άκρως επιθετικό προσανατολισμό, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μίας «επικής ανατροπής». Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ, που θα παίξουν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με εξαιρετικά σημαντικό πλεονέκτημα, στοχεύουν στην διατήρηση των κεκτημένων, που θα τους φέρει στον τελικό της 25ης Μαΐου, στο Γουέμπλεϊ.

Μουρίνιο: «Το ματς της δεκαετίας» 


Ως «ματς της δεκαετίας» για τη Ρεάλ Μαδρίτης, χαρακτήρισε ο Μουρίνιο τη ρεβάνς με την Ντόρτμουντ. «Ωστόσο, το ίδιο πίστευα και στο πρώτο ματς, αλλά παίξαμε λες κι ήταν φιλικό!» είπε ο Πορτογάλος προπονητής που διατήρησε και σήμερα το γνωστό "μπλαζέ" ύφος του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου: «Αν δεν πάρουμε το Champions League, δεν αλλάζει κάτι για μένα. Πολλοί προπονητές δεν το έχουν κατακτήσει ποτέ. Εγώ ευχαριστώ τον Θεό που το πέτυχα εις διπλούν. Από την αρχή της διοργάνωσης θεωρούσα πιθανή διεκδικήτρια του τροπαίου την Ντόρτμουντ».

Το 4-1του πρώτου αγώνα φέρνει τους Γερμανούς με το... ένα πόδι στον τελικό του Λονδίνου. Ο Μουρίνιο σχολίασε σχετικά: «Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για μαθηματικές πιθανότητες πρόκρισης και το έχω πει ήδη στους παίκτες μου. Το πιο σημαντικό είναι να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Στους περισσότερους συλλόγους η επιτυχία ανήκει σε όλους και η αποτυχία στον προπονητή. Παίξαμε πολύ άσχημα στο Ντόρτμουντ και μου είναι δύσκολο να φανταστώ ότι θα επαναλάβουμε μια τέτοια εμφάνιση. Όλα μπορούν να συμβούν».

Κλοπ: «Δεν προκριθήκαμε ακόμα»

Μετά την εντυπωσιακή νίκη 4-1 του πρώτου αγώνα, ο Γιούργκεν Κλοπ δεν μπορεί να αποποιηθεί τον τίτλο του φαβορί για πρόκριση στον τελικό του Champions League. Έστω κι αν αντίπαλος της Ντόρτμουντ είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ο Γερμανός προπονητής αναγνώρισε ότι «... μπορεί να μην είμαστε ακόμα στον τελικό, αλλά πράγματι το σκορ του πρώτου αγώνα είναι καλύτερο απ΄ότι περιμέναμε. Η Ρεάλ θα δοκιμάσει τα πάντα, άρα ας περιμένουμε για να δούμε τι θα συμβεί».

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου κυριάρχησαν ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο που αποδίδει η Ντόρτμουντ. «Θέλαμε εδώ και καιρό να παίζουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Δεν είναι δική μου ιδέα, είναι της ομάδας. Δεν ανακάλυψα εγώ το ποδόσφαιρο. Οι θεωρίες υπάρχουν. Το δύσκολο είναι να τις θέσεις σε εφαρμογή» εξήγησε ο Κλοπ και πρόσθεσε: «Στο πρώτο ματς ενθουσιάσαμε τον κόσμο μας. Όλοι ξέρουν πώς μπορούμε να παίξουμε. Έχουμε εξαιρετικές επιθετικές επιλογές και το αποδείξαμε».

Την Μ.Τετάρτη η σειρά της Βαρκελώνης

Την Τετάρτη, η Μπαρτσελόνα, θα φιλοξενήσει την Μπάγερν Μονάχου, που μετά το εμφατικό 4-0 στην έδρα της, είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Ο Μέσι και η παρέα του, δείχνουν αγωνιστικά κορεσμένοι, παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης, ενώ φαίνεται πως έχουν χάσει την ομοιογένεια, που αποτελούσε και το σημαντικότερο στοιχείο της ομάδας μοντέλο που σάρωσε τίτλους και ρεκόρ την τελευταία τριετία.

Στόχος των Καταλανών είναι το άκρως επιθετικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να σκοράρουν νωρίς και να διατηρήσουν τις απειροελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης, απέναντι στους «Βαυαρούς» που υπό τις οδηγίες του Γιουπ Χάινκες, έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα αξιόπιστο και αποτελεσματικό σύνολο.

Το πρόγραμμα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα), έχει ως εξής:

Μ.Τρίτη 30 Απριλίου (21:45)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) - Ντόρτμουντ (Γερμανία) (1-4)

Μ.Τετάρτη 1η Μαϊου (21:45)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία) - Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) (0-4)
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: