Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Αντίδραση από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ Απομακρύνθηκε ο Ηλίας Κικίλιας, ο Θ.Αμπατζόγλου νέος διοικητής του ΟΑΕΔ


Ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου
Ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου  

Αθήνα
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και πρώην διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεόδωρος Αμπατζόγλου αναλαμβάνει νέος διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στη θέση του Ηλία Κικίλια, με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Την περασμένη εβδομάδα είχε δημιουργηθεί πολιτικό θέμα με τον Ηλία Κικίλια, του οποίου την παραίτηση είχε ζητήσει ο Γιάννης Βρούτσης, προκαλώντας ωστόσο την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, λόγω της οποίας «πάγωσε» προσωρινά το θέμα.
Τελικώς, η κίνηση από πλευράς της κυβέρνησης για αντικατάσταση του κ. Κικίλια ήρθε την επομένη της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης είχε επικοινωνία με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αντικατάσταση του κ. Κικίλια.

Πηγές του ΠΑΣΟΚ διέψευδαν πληροφορίες ότι υπήρηε επικοινωνία του υπουργού Επικρατείας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για θέμα ανασχηματισμού, λέγοντας ότι πρόκειται για «φανταστικά πράγματα». Σημείωναν δε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση συζητούν μόνο μεταξύ τους για τέτοια θέματα.

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση της αλλαγής στη διοίκηση του ΟΑΕΔ, το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την αντίθεσή του, θεωρώντας ότι «το λιγότερο» ο κ. Κικίλιας έφυγε άκομψα και εσπευσμένα από τον Οργανισμό την επομένη της ψηφοφορίας στη Βουλή.

«Δεν συμφωνούμε με την εξέλιξη αυτή, όλη η διαδικασία είναι το λιγότερο άκομψη. Δεν εξυπηρετεί την ενιαία λειτουργία και δεν προωθεί την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης» έλεγαν χαρακτηριστικά κύκλοι της Ιπποκράτους.

Αλλά και η ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την αντίθεσή της. «Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για την αποπομπή του Ηλία Κικίλια από τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους κινήσεις δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης» ανέφερε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: