Τρίτη 30 Απριλίου 2013

«Αναγκαία η διαφάνεια» Τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ στο επικέντρο της συνάντησης Βενιζέλου - Παπανδρέου


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου το μεσημέρι της Μ.Τρίτης. Σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε την ανάγκη εφαρμογής αυστηρών κανόνων διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση.
Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, ο δανεισμός της περιόδου 2003-2011 (που έφτασε στα 116,5 εκ) σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης κατά 90%, (από περίπου 22 εκατ. στα περίπου 2,5 εκατ. που είναι ούτως ή άλλως εκχωρημένα στις τράπεζες) αφήνει το ΠΑΣΟΚ με μηδενική ουσιαστικά επιχορήγηση, προκειμένου να καλύπτει τις δραστικά μειωμένες λειτουργικές του δαπάνες.
Το ζήτημα διογκώνεται, σημειώνεται από την Ιπποκράτους, διότι διασταυρώνεται με την αντιμετώπιση του προβλήματος των εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ για τους οποίους εφαρμόζεται τώρα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Βενιζέλου, πριν υποβληθεί η έκθεση των έξι μεγάλων ελεγκτικών εταιριών που έχουν κληθεί να ελέγξουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, θα ζητηθεί από τα πρόσωπα τα οποία έχουν κατά καιρούς αναμιχθεί στη διαχείριση να συνεργαστούν με τους ελεγκτές, ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού εξέφρασε ενόχληση για τις διαρροές προς τον Τύπο περί ύπαρξης «μαύρης τρύπας», επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν στελέχη, τα οποία έχουν εξουσιοδοτηθεί να μιλούν εκ μέρους του και πολύ περισσότερο να αναλαμβάνουν πολιτικές πρωτοβουλίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Η βολή στρέφεται κατά του Μιχάλη Καρχιμάκη και της «Κίνησης των 75», μια πρωτοβουλία η οποία συγκέντρωσε μεγάλο κομμάτι της παπανδρεϊκής πτέρυγας και φιλοδοξεί να αναγνωριστεί ως ρεύμα μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Τα μέλη της ομάδας αυτής εγκαλούνται από την Ιπποκράτους ότι ασκούν συνεχώς μια υπόγεια, διαβρωτική κριτική σε όλες τις πρωτοβουλίες της ηγεσίας, αντί να αναπτύσσουν τις απόψεις τους στα όργανα του κόμματος.
Αντικείμενο συζήτησης ήταν και τα θέματα που συνδέονται με την «λίστα Λαγκάρντ», με τον κ. Βενιζέλο να κάνει λόγο για τεράστιες ευθύνες προσώπων που έπαιξαν «δυστυχώς» ρόλο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2012. Αυτή την φορά η αιχμή ήταν προς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και τον Ιωάννη Διώτη.
Εν τω μεταξύ, σε site που απηχεί την πλευρά Παπανδρέου σημειώνεται ότι τα έξοδα του ταξιδιού για το μεγάλο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Κόστα Ρίκα, τον Ιανουάριο του 2012, ήταν 20.000 ευρώ και όχι 200.000 ευρώ.
Επίσης, για το ταξίδι του Γ.Παπανδρέου και των συνεργατών του στο Γιοχάνεσμπουργκ, τον Αύγουστο του 2012, αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ καλύψει ούτε τα δικά του έξοδα ούτε των συνεργατών του.
Τα μόνα έξοδα που πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ ήταν της τριμελούς αντιπροσωπείας που έστειλε η Ιπποκράτους.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: