Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

MAYΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...


Δεν μπορεί να ρυθμίζει ο κανονισμός της Βουλής συνταξιοδοτικά θέματα υπαλλήλων του κοινοβουλίου, έκρινε σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και «έκοψε» ως αντισυνταγματικές τις σχετικές διατάξεις...
Η απόφασή αυτή της Ολομέλειας, ελήφθη σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών.
Η υπόθεση απασχόλησε την Ολομέλεια με αφορμή αίτηση υπαλλήλου της Βουλής που εκκρεμούσε στο Β΄ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η αίτηση αυτή που αφορούσε σε θέματα συνταξιοδοτικών διαφορών έφτασε στην Ολομέλεια μετά από αναίρεση υπέρ του νόμου που άσκησε ο Γενικός Επίτροπός Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Διον. Λασκαράτος.

Πιο συγκεκριμένα με την απόφαση της Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αναμένεται να αποτελέσει «οδηγό» για άλλες παρόμοιες υποθέσεις – κρίθηκε ο κανονισμός της Βουλής δεν μπορεί να ρυθμίζει συνταξιοδοτικά θέματα των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου και οι σχετικές διατάξεις του είναι αντίθετες στο άρθρο 73 του Συντάγματος.

Σύμφωνα με την απόφαση για τον καθορισμό του συνταξιοδοτικού ζητήματος των υπαλλήλων της Βουλής απαιτείται νόμος. Επιπλέον, κατά τους δικαστές το σχετικό νομοσχέδιο που θα συνταχθεί και θα καθορίζει το συνταξιοδοτικό θέμα των υπαλλήλων της Βουλής πρέπει υποχρεωτικά, σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 73 του Συντάγματος, να αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να γνωμοδοτήσει επ΄ αυτού.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: