Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά Ώρα μηδέν για την τρικομματική κυβέρνηση, σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση


  (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων με το αδιέξοδο στο θέμα της ΕΡΤ να είναι ορατό και να απειλεί την κυβερνητική συνοχή. Πληροφορίες των τελευταίων ωρών κάνουν λόγο για νέα συμβιβαστική πρόταση από το Μαξίμου, η οποία προβλέπει προσωρινή πρόσληψη μεγαλύτερου αριθμού εργαζομένων της ΕΡΤ, που ενδέχεται να ξεπεράσει τους 1.000 και πιθανώς να φτάσει τους 1.200.
Ωστόσο, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, Βενιζέλος και Κουβέλης, εμφανίζονται αμετακίνητοι, ενώ νωρίτερα είχαν συνάντηση στην Βουλή για τη διαμόρφωση κοινής θέσης στην συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.  
Μετά τη συνάντηση, που διήρκησε μία ώρα περίπου, ο κ. Βενιζέλος περιορίστηκε να δηλώσει ότι «έγινε μια συνεννόηση», ενώ ο κ. Κουβέλης είπε ότι «ανταλλάξαμε απόψεις για όλα τα ενδεχόμενα που υπάρχουν».
Το βράδυ της Τρίτης ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά την οποία εμφανίστηκε αμετακίνητος. Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, στην τηλεφωνική επικοινωνία συζητήθηκαν οι διαφορετικές ερμηνείες της απόφασης της ΣτΕ που διατάσσει άμεσα την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιμένουν ότι η ΕΡΤ πρέπει να αρχίσει να επαναλειτουργεί με το προηγούμενο καθεστώς και μετά να αρχίσουν οι αλλαγές.

Ο κ. Βενιζέλος είπε στον κ. Σαμαρά, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους, πως επιμένει στις θέσεις που έχει και δημόσια διατυπώσει ο ίδιος, αλλά και το ΠΑΣΟΚ με ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι το ΣτΕ διατάζει το άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ, καθώς και ότι η παράταση του κλεισίματος συνιστά παραβίαση αυτής της διαταγής, που δείχνει ασέβεια προς το δημοκρατικό κράτος δικαίου.

Για το θέμα της ΕΡΤ ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είπε στον κ. Σαμαρά ότι στην αποψινή συνάντηση περιμένει προτάσεις, με τις οποίες εκτελείται η διαταγή του ΣΤΕ και θα ανοίγει αμέσως τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ώστε να μην υπάρχουν, πλέον, τριβές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και να ξεπεραστεί η πρόσφατη κυβερνητική κρίση.

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε στον κ. Σαμαρά και το θέμα της λειτουργίας της κυβέρνησης, το οποίο προτίθεται να επαναφέρει, έτσι κι αλλιώς, στην αποψινή σύσκεψη των τριών αρχηγών.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: