Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στη συνάντηση των τριών αρχηγών

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στη συνάντηση των τριών αρχηγών
Με καθυστέρηση μισής ώρας ξεκίνησε η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έφτασε στο Μαξίμου κατευθείαν από το αεροδρόμιο, μετά το ταξίδι "εξπρές" στη Βιέννη προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να κρατήσουν μία κοινή στάση. Ενδεικτικό είναι ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών τους ομάδων ήταν σε ανοιχτή γραμμή. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης συνομίλησαν τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, ώστε να κρατήσουν μία ενιαία στάση και να ενημερώσουν τους βουλευτές τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Real Fm, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά το τηλεφώνημα πλησίασε στενούς του συνεργάτες και τους είπε: «Θα έχουμε μία μακρά και πολύ δύσκολη νύχτα απόψε».

Βενιζέλος:Δεν ψηφίζουμε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Την «άμεση αποκατάσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» και τη «συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις» ζητά το ΠΑΣΟΚ.
Αυτό τόνισε, σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εισήγησή του στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της «ριζικής» αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «με οργανόγραμμα, χρονοδιάγραμμα και εγγυήσεις». Σημείωσε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει τον κυρωτικό νόμο για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Υπήρχε αλαζονεία, προχειρότητα και μειωμένη αποτελεσματικότητα», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και υπογράμμισε ότι τους τελευταίους 12 μήνες «δεν έχουν γίνει αξιόλογα μεταρρυθμιστικά βήματα». Αναφορικά με το ζήτημα της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «δεν αρκούν τα λόγια, θέλουμε πράξεις και εγγυήσεις», ενώ για ακόμα μια φορά τόνισε ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι «καθαρή».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης , ο Κώστας Σκανδαλίδης και η Τόνια Αντωνίου, άσκησαν κριτική στον Αντώνη Σαμαρά. Η κυρία Αντωνιου είπε ότι οφείλει ο Πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για το μέλλον της τρικομματικης κυβέρνησης, ενώ ο κύριος Σκανδαλίδης μίλησε για αλαζονεία , σημειώνοντας ότι ο κ. Σαμαράς σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου παραμένει ακίνητος.

Σκληραίνει τη στάση της η ΔΗΜΑΡ

Με αίτημα "δημόσια ραδιοτηλεόραση–ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους", με σκοπό να υπάρξει χρόνος αξιολόγησης με ανοιχτό χρονοδιάγραμμα για να επιλυθούν ζητήματα συμβάσεων-αποζημιώσεων, πηγαίνει ο Φώτης Κουβέλης στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών μετά από ομόφωνη απόφαση της Κ.Ο. και της εκτελεστικής γραμματείας.
Σύμφωνα μάλιστα με τον ANT1, o Φώτης Κουβέλης στην πρόταση που θα καταθέσει θα κάνει λόγο για μεταβατικό στάδιο 6 μηνών στον Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα και να λειτουργήσει ο νέος φορέας από το 2014.
Σύμφωνα  με πληροφορίες, το σύνολο των βουλευτών – στελεχών της ΔΗΜΑΡ θεωρούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να ξεκινήσει από μηδενική βάση σα να μην έχει ληφθεί καμία απόφαση και από εκεί και πέρα σταδιακά να γίνει εξυγίανση και η επανασύσταση του δημοσίου φορέα.
Μάλιστα, υπάρξαν ακόμα και φωνές οι οποίες έκαναν λόγο για απόσυρση των τεσσάρων υπουργών της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση και για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη της ΔΗΜΑΡ τόνισαν ότι η κυβέρνηση είναι τρικομματική και χρειάζεται να είναι ξεκάθαρο το μήνυμα ότι πρεπει να σέβεται τους κυβερνητικούς εταιρους και όχι να τους αιφνιδιάζει. 
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: