Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

IKAΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ SOCAR...


Την ικανοποίησή του για την βελτιωμένη πρόταση που κατέθεσε η Socar για τον ΔΕΣΦΑ εξέφρασε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ στη σημερινή του συνεδρίαση...

Δρομολόγησε, παράλληλα, όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν ο διαγωνισμός.
Tην Τρίτη πληροφορίες ανέφεραν πως η αζέρικη εταιρεία υπέβαλε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου βελτιωμένη προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ.
Σημειώνεται πως η εταιρεία που διεξήγαγε την αποτίμηση για τον ΔΕΣΦΑ είχε κοστολογήσει ως ελάχιστο τίμημα το ποσό των 330 εκατ. ευρώ.
Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως η εξέλιξη θεωρείται καταλυτική για την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ από τη Socar, γεγονός το οποίο θεωρείται πρόκριμα για τη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ από τη χώρα μας.
Ως γνωστόν επίκειται η απόφαση για την επιλογή του αγωγού του λεγόμενου νοτίου διαδρόμου, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαιτζάν στην Ευρώπη.
Τα εναλλακτικά σχέδια είναι ο αγωγός ΤΑΡ που ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και καταλήγει στην Ιταλία μέσω Αλβανίας και ο Ναμπούκο που διέρχεται εκτός Ελλάδος. Η απόφαση για το σχέδιο που θα προωθηθεί αναμένεται ως το τέλος Ιουνίου από την Κοινοπραξία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαιτζάν στην οποία συμμετέχει και η Socar.
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Κυβερνητική παραπληροφόρηση με στόχο το ξεπούλημα
Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν πάντως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, διά της αρμόδιας τομεάρχου τους Ραχήλ Μακρή, η οποία έκανε λόγο για κυβερνητική παραπληροφόρηση και ξεπούλημα του ΔΕΣΦΑ:
«Στην προσπάθειά τους να ξεπουλήσουν τον ΔΕΣΦΑ, μια εταιρεία με πάγιο εξοπλισμό άνω του ενός δισ. ευρώ, στην οποία έχουν δοθεί 262 εκατομμύρια ευρώ κρατικές επιχορηγήσεις για το εξευτελιστικό τίμημα των 400 εκατομμυρίων προβαίνουν σε αίολες και ασταθείς εξαγγελίες για τον Αγωγό TAP. Όλοι θυμόμαστε την φιέστα των κυβερνώντων, όταν παρουσίαζαν ως εγκαίνια "μεγάλου έργου" την υποβολή φακέλου υποψηφιότητας του αγωγού. Σήμερα εξαγγέλλουν ότι εάν θυσιάσουμε την ΔΕΣΦΑ ως σύγχρονη Ιφιγένεια θα αυξήσουμε τις πιθανότητες επιλογής του εν λόγω αγωγού έναντι του Nabucco. Οι ανυπόστατες εικασίες και οι φρούδες ελπίδες έχουν πάψει να συγκινούν τον ελληνικό λαό. Είναι καιρός να το συνειδητοποιήσουν και οι υπουργοί της εσωτερικής τρόικας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: