Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

«Μην μας πιέζετε για νέα μέτρα!» Καθοριστικό ταξίδι Σαμαρά στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Τρίτη


Καθοριστικό ταξίδι Σαμαρά στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Τρίτη
Στιγμιότυποαπό παλαιότερη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Χέρμαν βαν Ρομπάι   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Επίσκεψη υψηλών προσδοκιών θα πραγματοποιήσει την προσεχή Τρίτη στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την οποία θα έχει επαφές με κορυφαίους παράγοντες της ΕΕ, όπως ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Επισήμως, το ταξίδι του πρωθυπουργού γίνεται εν όψει της ανάληψης από την Ελλάδα της προεδρίας της Ένωσης, το πρώτο εξάμηνο του 2014. Στην πραγματικότητα, όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, ο κ. Σαμαράς πρόκειται να εκθέσει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και να να διαμηνύσει ότι η Ελλάδα χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα και κοινωνική ειρήνη. 

«Μην μας πιέζετε να πάρουμε άλλα μέτρα. Δεν αντέχουμε! Όλα κρέμονται από μία κλωστή» είναι το μήνυμα που θα μεταδώσει -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες και θα τονίσει την ανάγκη να υποστηριχτεί η δικομματική κυβέρνηση, ζητώντας να υπάρξουν σύντομα αναπτυξιακά μέτρα.

Σε αυτήν την εκστρατεία συμμετέχουν και άλλα πρόσωπα με αφανή ρόλο, όπως η ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, η οποία προσπαθεί να μεταδώσει την ανάγκη να αποκτήσει το μνημόνιο αναπτυξιακή διάσταση, και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, προωθεί στις διεθνείς επαφές του την ιδέα ενός αναπτυξιακού Σχεδίου Μάρσαλ για τον ευρωπαϊκό Νότο.

Την Τετάρτη ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Σε αυτήν αναμένεται να καθοριστεί η διαπραγματευτική τακτική με την τρόικα, η οποία καταφθάνει στην Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου, αναλόγως και με το αποτέλεσμα των επαφών του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.
 
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: