Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Νίκη του Ολυμπιακού με 1-0 Ρομπέρτο... καβάλη-σε και τη Μπενφίκα και πάει στους «16»


Ρομπέρτο... καβάλη-σε και τη Μπενφίκα και πάει στους «16»
  (Φωτογραφία:  Intime )

Aθήνα
Αγκαλιά με την πρόκριση στους «16» του Champions League βρίσκεται ο Ολυμπιακός που κατάφερε να νικήσει 1-0 τη Μπενφίκα και να την προσπεράσει στη «μάχη» του 3ου ομίλου για την κατάληψη -τουλάχιστον- της 2ης θέσης. Έχοντας «χρυσό» σκόρερ τον Κώστα Μανωλά με κεφαλιά στο 13ο λεπτό, αλλά μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Ρομπέρτο, ο οποίος κράτησε το σκορ, όταν οι Πορτογάλοι «σφυροκοπούσαν», ο Ολυμπιακός, κατάφερε να πάρει το τρίποντο και να έχει το πάνω χέρι, ακόμα και σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους «αετούς» της Λισσαβόνας. Έπαιξαν με τη «φωτιά» οι «ερυθρόλευκοι» που μετά το γκολ, γύρισαν αδικαιολόγητα πίσω και άφησαν τους Πορτογάλους να παίξουν σαν... γηπεδούχοι μέσα στο Καραϊσκάκη
Στο πρόσωπο του Ρομπέρτο ο Ολυμπιακός βρήκε τον τερματοφύλακα που χρειάζεται μία ομάδα που έχει βλέψεις για να προχωρήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ισπανός ήταν μία...ομάδα μόνος του, καθώς την ώρα που οι συμπαίκτες του απλά...παρακολουθούσαν τους αντιπάλους τους και δεν μπορούσαν να αλλάξουν ούτε...δεύτερη πάσα, έκανε σωρεία σπουδαίων επεμβάσεων και σε αυτόν οφείλεται αποκλειστικά το δεύτερο «τρίποντο» του Ολυμπιακού στη διοργάνωση. Υπήρχαν στιγμές στο ματς που οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν λες και ήταν μόνοι τους στον αγωνιστικό χώρο, γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στον κόσμο, που στο δεύτερο μέρος δεν ήταν λίγες οι φορές που δυσανασχέτησε με την εικόνα της ομάδας του Μίτσελ και αποδοκίμασε. Ο Ολυμπιακός, όμως, έστω και χωρίς...ίχνος ευκαιρίας ήταν ο νικητής κι αυτό ήταν που μέτρησε...

Η Μπενφίκα από την αρχή μέχρι το τέλος του ματς είχε τον απόλυτο έλεγχό του. Μπήκε δυνατά κι έχασε σωρεία κλασικών ευκαιριών, αλλά στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει είναι το γκολ. Κι αν οι Πορτογάλοι ήταν αυτοί που στα πρώτα 10 λεπτά είχαν δύο κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθούν, η ελληνική ομάδα ήταν εκείνη που πήρε...κεφάλι στο σκορ.

Ο Ρομπέρτο έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του. Στο 5΄ και στο 8΄ απεσόβησε ενστικτωδώς το πλασέ του Καρντόσο από το ύψος του πέναλτι, ενώ στη συνέχεια βγήκε έγκαιρα στα πόδια του Μάρκοβιτς κι απέτρεψε το γκολ. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο ουσιαστικός και στο 13΄ προηγήθηκε. Από το κόρνερ του Χολέμπας, ο Μανωλάς σα σε προπόνηση με κεφαλιά άνοιξε...λογαριασμό (1-0).

Η εικόνα του ματς, παρά το γκολ των Πειραιωτών, δεν άλλαξε. Η Μπενφίκα είχε τον πλήρη έλεγχό του, κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα, πίεζε από τα άκρα και κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα του Ολυμπιακού, αλλά της έλλειπε η ουσία. Σε άλλες τρεις περιπτώσεις μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λεπτου, οι Πορτογάλοι βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά στις δύο πρώτες ο Μάρκοβιτς έκανε κοντρόλ...παιδικής χαράς, ενώ στην κορυφαία ευκαιρία του πρώτου μέρους, ο Μάτιτς από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να σκοράρει.

Με ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Μάρκοβιτς με το Ρομπέρτο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Στο 46΄ ο επιθετικός της Μπενφίκα βρέθηκε απέναντι από τον Ισπανό έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά και πάλι ο Ρομπέρτο είπε «όχι». Η βραδιά του ανήκε, καθώς στο 54΄ έκανε νέα σπουδαία επέμβαση στο πλασέ του Σίλβιο, διατηρώντας τον Ολυμπιακό...στο κόλπο. Στο 78΄ και πάλι ο Ρομπέρτο εκτινάχθηκε κι έδιωξε σωτήρια το βολέ του Τζούρισιτς, ενώ στο 87΄ με τα πόδια έσωσε το πλασέ του Τζούρισιτς ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο τη μεγαλειώδη εμφάνισή του.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Κίτρινες: Γιαταμπαρέ, Ρομπέρτο, Εντινγκά, Τσόρι - Μάξι Περέιρα, Μάτιτς, Αμορίμ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ):
 Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Γιαταμπαρέ (56΄ Εντινγκά), Φουστέρ (74΄ Μπονγκ), Σαβιόλα (46΄ Τσόρι Ντομίνγκες), Μήτρολου

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζεσούς): Αρτούρ, Λουϊζάο, Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Σίλβιο, Αμορίμ (78΄ Καβαλέιρο), Γκαϊτάν, Μάτιτς, Πέρεζ, Καρντόσο (70΄ Λίμα), Μάρκοβιτς (73΄ Τζούρισιτς).

3ος όμιλος
Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Παρί Σ.Ζ 4 13-2 10
Ολυμπιακός 4 6-5 7
Μπενφίκα 4 3-5 4
Άντερλεχτ 4 1-11 1
Σε αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική του Champions League, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

1ος όμιλοςΣαχτάρ Ντόνετσκ - Λεβερκούζεν 0-0
Σοσιεδάδ - Μάντσεστερ Γ. 0-0

2ος όμιλος
Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2
Κοπεγχάγη - Γαλατασαράι 1-0

3ος όμιλος
Παρί Σ.Ζ. - Αντερλεχτ 1-1
Ολυμπιακός - Μπενφίκα 1-0

4ος όμιλος
Μάντσεστερ Σίτι - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-2
Βικτόρια Πλζεν - Μπάγερν 0-1

5ος όμιλοςΒασιλεία - Στεάουα Βουκ. 6/11
Τσέλσι - Σάλκε 6/11

6ος όμιλοςΝτόρτμουντ - Αρσεναλ 6/11
Νάπολι - Μαρσέιγ 6/11

7ος όμιλοςΖενίτ Αγ.Πετρ. - Πόρτο 6/11
Ατλ.Μαδρίτης - Αούστρια Βιένης 6/11

8ος όμιλος

Αγιαξ - Σέλτικ 6/11
Μπαρτσελόνα - Μίλαν 6/11
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: