Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Νέα μέτρα βλέπει η Αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ: Στο στόχαστρο των «μη μέτρων» συντάξεις, ακίνητα, ΕΑΣ


ΣΥΡΙΖΑ: Στο στόχαστρο των «μη μέτρων» συντάξεις, ακίνητα, ΕΑΣ
Από την σημερινή πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα κατά της λιτότητας   (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Με ειρωνικά και καυστικά σχόλια υποδέχονται τις πληροφορίες για τη διαπραγμάτευση -άλλοτε σκληρής άλλοτε σε καλό κλίμα- της κυβέρνησης με την τρόικα. Πίσω από τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι θα υπάρξουν μόνο «στοχευμένα-διαρθρωτικά μέτρα» διαβάζουν νέες περικοπές.

Στο στόχαστρο των μη μέτρων έχουν μπει συντάξεις, ακίνητα, ΕΑΣ, που θέλουν να τα κλείσουν κατά το πρότυπο της ΕΡΤ, λέει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Να αποκρούσει την εμμονή της τρόικας, καλεί την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ. Για λαοκτόνα μέτρα μιλούν οι ΑΝ.ΕΛ.

ΣΥΡΙΖΑ: μέτρα μέχρι τελικής πτώσεως

«Μετά τη λήξη της 'διαπραγμάτευσης' οι σιαμαίοι μνημονιακοί εταίροι Σαμαράς – Βενιζέλος, αφού ξόρκισαν τα οριζόντια μέτρα, ετοιμάζονται να εφαρμόσουν τα 'στοχευόμενα – διαρθρωτικά', αυτά που δεν είναι νέα, αλλά θα εφαρμοσθούν για πρώτη φορά» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τη σημερινή συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου και την «υποτιθέμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα».

«Φαίνεται ότι οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και στο στόχαστρο των μη μέτρων έχουν μπει οι συντάξεις, τα ακίνητα, τα Αμυντικά Συστήματα, τα οποία σκέπτονται να τα κλείσουν κατά τα πρότυπα της ΕΡΤ και ο κατάλογος δεν έχει τέλος μέχρι τελικής πτώσεως» προσθέτει χαρακτηριστικά η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

«Υπολογίζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Ο λαός μας δεν θα τους κάνει τη χάρη να πέσει πρώτος. Θα σταθεί όρθιος απέναντί τους» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΑΡ: να αποκρούσουν την εμμονή της τρόικας

«Η κυβέρνηση οφείλει να αποκρούσει αποφασιστικά την εμμονή της τρόικας για αποδοχή από την ελληνική πλευρά ενός υψηλότατου δημοσιονομικού κενού και την συνακόλουθη εφαρμογή νέων μέτρων σε κρίσιμους τομείς, όπως το ασφαλιστικό και η φορολογία» τονίζει η ΔΗΜΑΡ.

ΑΝΕΛ: λαοκτόνα μέτρα

«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον συνήγορο υπεράσπισής του, κ. Σαμαρά, προκειμένου να τον ευχαριστήσει ακόμη μια φορά για την ασυλία που του παρέχει, με αντάλλαγμα την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που ψηφίζει τα λαοκτόνα μέτρα, τα οποία επιβάλλουν η τρόικα και το Βερολίνο» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ο Πάνος Καμμένος σχολιάζει και την απόφαση για έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τα ΕΑΣ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τέλος, επιβεβαίωσαν τη συνέχιση της κατάργησης του Συντάγματος, με την υποκατάσταση της νομοθετικής εργασίας της Βουλής με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: